26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sivasspor'un yeni stadı için ilk kazma vuruldu

TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından Sivas'ta inşa edilecek 25 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumun zeminini iyileştirme çalışmaları bugün başladı.

Halife YALÇINKAYA-Gökhan CEYLAN/SİVAS (DHA)2 Ekim 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sivasspor'un yeni stadı için ilk kazma vuruldu
18 Haziran'da ihalesi yapılıp TOKİ tarafından müteahhit firmaya devir teslimini yapılan 130 bin metre kare üzerine kurulacak olan stat için ilk kazma vuruldu. Stadın tribün ve otoparklarının yapılacağı zeminde iş makineleri çalışmaya başladı. Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, şunları söyledi:

"TOKİ, mütahit firmaya devir teslimini yapınca inşaata başlandı. Yoğun kış şartları nedeniyle 5-6 ay inşaata başlanamıyor. Bu yüzden bir an önce zemindeki iyileştirme işlemine başlanma kararı alındı. Zeminde biraz sıkıntı vardı. Bunun için zeminde öncelikli olarak bir iyileştirme yapılacak. Firma 800 gün içerisinde stadı tamamlayarak teslim edecek. Çok farklı bir stadyum oluyor. Sivas'ın iklim şartlarına uygun ve örnek bir stat olacak. 2014 yılının sonlarında yepyeni bir stada kavuşmuş olacağız. Yaklaşık 300 bin metre kare bir alanımız var. Burada stadyum, atletizim stadı, 2 spor salonu, yüzme havuzu, idari binalar, güreş eğitim merkezi binalari olacak. Yani burası örnek bir spor kompleksi olacak. Yeni stadın yapılması bizlere çok büyük bir heyecan veriyor. Sivasspor'un şu anda karşılaşmalarını oynadığı 4 Eylül Stadyumu 1968 yılında yapılmış, tabi son zamanlarda bazı düzenlemeler yapıldı. Tesislerimiz uluslararası standartları taşımıyordu. Böyle bir projenin gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor."

Yeni stadyumda alttan ısıtma sistemi sayesinde kış aylarında stadyum zeminin donmayacağı, enerji tasarrufu sağlayacak aktif enerji üretim sistemlerinin de yer alacağı açıklandı. Yağmur ve kar suyu depolanarak sulama amaçlı kullanılacağı belirtilen yeni stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılacak. Yeni stadın tamamlanmasının ardından mevcut 4 Eylül Stadı, TOKİ'ye devredilerek, yerine konut ve iş merkezi yapılacak.