20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sneijder C.Ronaldo'yu geride bıraktı!

Wesley, Avrupa’da uzaktan atılan gollerde zirvede. Real Madrid'li Ronaldo ve Milan'lı Honda 2'şer golle Sneijder'in arkasında yer alıyor

21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sneijder C.Ronaldo'yu geride bıraktı!
F.Bahçe derbisinde Volkan Demirel'in kalesine iki füze gönderen Wesley Sneijder, Avrupa'da bu alanda zirveye yükseldi. Derbide kaydettiği iki golle, bu sezon ceza sahası dışından attığı gol sayısını üçe yükselten Hollandalı yıldız, spor istatistiği şirketi Opta'nın araştırmasında Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig bazında ceza sahası dışından en çok gol atan oyuncu oldu. Sneijder'in ardından gelenler 2'şer golle sıralanıyor. 
 
'GOL OLACAĞINI HİSSETTİM' 
İspanya'da uzaktan şutla 2 gol atan tek futbolcu Ronaldo olurken, Fransa ve Almanya'da 2, İtalya'da 3 futbolcunun 2'şer ceza sahası dışı golü bulunuyor. Derbiyi De Telegraaf'a değerlendiren Sneijder, "Bruno Alves atılınca avantajı ele geçirdik. Ama süre geçiyor ve gol atamıyorduk. Sonra şut çekmeye karar verdim ve skor bir anda 2-0 oldu. Böyle önemli bir derbide dünya çapında 2 gol atmak çocukluk hayalimdi. Şut ayağımdan çıktığında gol olacağını hissettim" diye konuştu.
 
(Fotomaç)