23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Sneijder Galatasaray'ı ipten aldı

Galatasaray Süper Lig’in 8. Hafta maçında K.Karabükspor'u 2-1 mağlup etti.

19 Ekim 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sneijder Galatasaray'ı ipten aldı
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, sahasında Karabükspor'u 2-1 yenip nefes aldı. Roberto Mancini ile ilk galibiyetini alan Cimbom'da 2 gol atan Wesley Sneijder, akşamın kahramanı oldu. Puygrenier'in 56'da atılmasıyla 10 kişi kalan Karabükspor'un golünü Akpala kaydetti. Galatasaray tam 2 ay sonra sahasında galibiyet aldı. Cimbom en son 19 Ağustos'ta Gaziantepspor'u 2-1 yenmişti.

Mancini TT Arena'da Galatasaray'ın teknik direktörü olarak çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrılmış oldu. Ayrıca maçta Galatasaray'ın ağlara giden 2 topu ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.


GALATASARAY - KARABÜKSPOR

STAT: TT Arena
HAKEM: M. İlker Coşkun
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan, Ceyhun, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

KARABÜKSPOR: Waterman, Uğur, Mabiala, Puygrenier, Erkan Kaş, Yiğit İncedemir, Hakan Özmert, İshak, Akpala, LuaLua, İlhan Parlak
YEDEKLER: Bora, Gökhan Ünal, Pedersen, Furkan, Erdem, Emre Özkan, Beykan
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas








MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kardemir Karabükspor'u ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Türk Telekom Arena'daki ilk maçına çıktı. Teknik direktör Fatih Terim'le yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Mancini, sarı-kırmızılı ekibin başında 3. karşılaşmasına çıkmasına karşın, Türk Telekom Arena'da ilk kez taraftarlarla buluştu. Galatasaray takımıyla ilk maçına UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus müsabakasında çıkan ve deplasmanda alınan 2-2'lik skorla gruptan çıkma iddiasının devam etmesini sağlayan İtalyan çalıştırıcı, ligdeki ilk maçında ise Akhisar Belediyespor deplasmanında 1-2'lik skorla takımının bu sezonki ilk yenilgisini almasını önleyemedi. Müsabaka öncesi statta tezahüratlarla karşılanan Roberto Mancini, tribünlere alkışla karşılık verdi.

MELO VE SELÇUK KADROYA DÖNDÜ

Sarı-kırmızılı ekipte kırmızı kart cezaları sona eren Felipe Melo ve Selçuk İnan, Kardemir Karabükspor karşısında takımdaki yerlerini aldı. Beşiktaş derbisinde gördüğü kırmızı kart nedeniyle PFDK'dan 2 maç ceza alan Melo, Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor maçlarında, Çaykur Rizespor karşısında kırmızı kart alan Selçuk İnan da son yapılan Akhisar Belediyespor mücadelesinde forma giyememişti. Selçuk İnan ve Melo'nun takıma dönüşüyle, teknik direktör Roberto Mancini'nin kadro tercihlerinde de değişiklikler oldu. Son oynanan Akhisar Belediyespor maçına ilk 11'de çıkan isimlerden Yekta Kurtuluş bu kez yedekler arasında yer alırken, Emmanuel Eboue ise yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kaldı.

SABRİ SAVUNMANIN SAĞINA DÖNDÜ

İtalyan teknik adam, Akhisar Belediyespor maçında eksiklerden dolayı sağ açıkta görevlendirdiği Sabri Sarıoğlu'nu, Kardemir Karabükspor karşısında da sahaya sürdü. Savunmanın sağında Eboue'yi düşünmeyen ve yabancı oyuncu hakkını bu mevkide kullanmayan Mancini, Sabri'yi asıl pozisyonunda görevlendirdi.

CEYHUN GÖZE GİRDİ

Akhisar Belediyespor maçında forma giyen ve ilk kez 11'de şans bulan Ceyhun Gülselam, Mancini'nin gözüne girdi. Özellikle takım savunmasındaki eksiklerden şikayet eden İtalyan teknik adam, Ceyhun Gülselam'a Selçuk ve Melo ile birlikte Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'inde yer vererek, orta alanı, savunma yönü daha güçlü bir kurguyla şekillendirdi.

YABANCI KONTENJANINA TAKILANLAR

Öte yandan, Kardemir Karabükspor maçı öncesi Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ve Gökhan Zan da takımdaki yerlerini alamadı. Galatasaray'ın Kardemir Karabükspor maçında yabancı kontenjanına takılan isimler Eboue'nin yanı sıra Riera, Amrabat ve Bruma oldu. Yabancı oyunculardan Muslera, Melo, Sneijder, Chedjou ve Drogba ilk 11'deki yerlerini korurken, Dany ise yedekler arasında kendisine yer buldu.

AYHAN AKMAN'A PLAKET

Galatasaray'ın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray efsanelerini anıyor, Türk Telekom dünyaya duyuruyor" organizasyonunun Kardemir Karabükspor maçındaki konuğu Ayhan Akman oldu. Sarı-kırmızılı formayı aralıksız 11 sezon terleten ve 2011-2012 sezonu sonunda futbolu bırakan Ayhan Akman'a, Kardemir Karabükspor maçı öncesi düzenlenen törenle kulüp eski yöneticilerinden Sinan Kılıç tarafından plaket verdildi.

BÜLENT TULUN'A TEPKİ

Sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesi Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'a tepki gösterdi. Tribünlerden, "Bülent Tulun dışarı" tezahüratları yapan taraftarlar, zaman zaman küfürlü tezahüratlarda da bulundu. Tribünlenden, "İmparator Fatih Terim" tezahüratları da yapıldı. Görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'le arasının iyi olmadığı ileri sürülen Tulun, Mancini'nin göreve gelmesinin ardından Juventus maçında takım otobosünde yer almasıyla gündeme gelmişti.

KALE AĞINA MİNİ ONARIM

Karşılaşma öncesi yardımcı hakem tarafından, Galatasaray file bekçisi Muslera'nin koruyacağı kale ağının üst bölümünde açılmaya neden olabilecek bir sorun tespit edildi. Ağın sorunlu bölümü, kenardan getirilen bantla sarıldı ve mücadele bu mini onarımın ardından başladı. Maç öncesi yaşanan bu durum, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) delik olan yan ağlardan kaleye giren topun gol olarak değerlendirildiği dünkü Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçını akıllara getirdi.