25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

G.Saray'dan Hajrovic açıklaması

Galatasaray Kulübü, FIFA'ya başvuran ve Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Izet Hajrovic ve Alman kulübü hakkında hukuki işlem başlatacaklarını duyurdu.

10 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
G.Saray'dan Hajrovic açıklaması

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, bir futbolcunun başka bir takımla sözleşme imzalaması için lisansa ihtiyaç duymadığı belirtilerek, "Bugün bazı yayın organlarında kulübümüzle sözleşmesini haksız şekilde fesheden futbolcu İzet Hajrovic'in Werder Bremen'le sözleşme imzaladığı iddialarını içeren haberler yer almıştır. Her şeyden önce altı çizilmelidir ki bir futbolcunun bir kulüple sözleşme imzalaması için bir lisansa ihtiyaç bulunmamaktadır. Lisanslama süreci sözleşme imzalanmasını takiben başlamaktadır. Galatasaray'ın Didier Drogba transferinde yaşadığı süreci yakından takip edenler bu durumu hatırlayacaklardır" ifadeleri kullanıldı.

Boşnak futbolcunun geçici FIFA lisansı bulunmadığı vurgulanan açıklamada, konunun FIFA Uyuşmazlık Kurulu'na taşındığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Dün yönetim kurulumuz tarafından ifade edildiği üzere İzet Hajrovic için çıkarılmış geçici FIFA lisansı bulunmamaktadır. Dolayısıyla dün dile getirdiğimiz hukuki durum aynen geçerliliğini korumaktadır. Mezkur şahsa lisans çıkarılabilmesi için FIFA kuralları gereği öncelikle TFF aracılığıyla Galatasaray Sportif AŞ'nin görüşünün talep edilmesi zorunludur. Galatasaray'a bugüne kadar gelen hiçbir başvuru olmamıştır. İzet Hajrovic sözleşmesini haksız olarak feshini takiben FIFA Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurmuştur. Bir başka deyişle konu yargıya taşınmıştır. Galatasaray, 18 Temmuz 2014 tarihine kadar belirtilen kurula kendi dilekçesini iletecektir."