23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Şota'dan Fenerbahçe Kasımpaşa maçı sonrası küfür iddiası

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Fenerbahçe karşısında erken attıkları golden sonra geriye çekildiklerini belirterek, hakemin seyirci baskısıyla rakipleri lehine penaltı verdiğini savundu.

24 Şubat 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şota'dan Fenerbahçe Kasımpaşa maçı sonrası küfür iddiası
Arveladze, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de oynamanın zor olduğunu kaydederek, 'Burada top oynayacaksın, mücadele edeceksin, birden fazla gol atacaksın. Son yarım saat her zaman böyle geçiyor, onu da biliyorduk. Geri gitmeseydik, biraz daha fazla top tutsaydık, belki sonuç farklı olabilirdi. Karşımızda da gerçekten iyi oynayan bir takım ile seyirci baskısı vardı' diye konuştu.

Fenerbahçe'ye karşı iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Şota Arveladze, 'Rakibin net pozisyonlarını hatırlamıyorum. İkinci devre, hamleler yaptılar. Sow girdi, çift santrfor gibi oynadılar. Biz oyuncu değişikliğini erken yaptık, çünkü Djalma sakatlandı. Oyun giren Halil, daha fazlasını yapabilirdi. 1-1'den sonra penaltı geldi. Son anlarda risk aldık, kaleciyi de ileri çıkardık. Ancak iyi orta yapamadık ve 3. golü yedik' ifadelerini kullandı.

-Penaltı kararına, tepki gösterdi-

Arveladze, Fenerbahçe'nin 90. dakikada kazandığı penaltıda hakem kararına, tepki gösterdi.

Fenerbahçe seyircisinin baskı oluşturduğunu dile getiren Arveladze, 'Verilen penaltıyı bilemiyorum. Dokunmayacağız, biz nasıl mücadele edeceğiz. Hakemi tebrik etmek istedim. Çok hafif bir penaltı. Burada baskı var. İkinci golü seyirci aldı. Onu kabul ederim. Büyük oynuyorsan hakem olarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyorsan o baskıyı yeneceksin' dedi.

Şota Arveladze, kendilerine verilen penaltıda hakemin sarı kart göstermediğini belirterek, 'Dördüncü hakeme 'Bize verilen penaltıda niye sarı kart vermiyor' dedim. 'Bilmiyorum' dedi. Onlara verilen penaltıya sarı kart verildi. Bilmiyorum, aralarında anlaşıyorlar. Dördüncü hakem bazen görüyor, söylemiyor veya söylüyor da kararı hakem veriyor' diye konuştu.

-'İçerde, dışarda küfür eden oyuncu görmemiştim'

Şota Arveladze, Fenerbahçeli futbolcuların küfür ettiğini iddia etti.

Kendisinin de futbol oynadığını hatırlatan Arveladze, 'Biz de top oynadık, biz de kazandık. Ancak içerde, dışarda küfür eden oyuncu görmemiştim. Türkçe bildiğim için de soğudum, buz gibi oldum. Bu yere yakışmıyor. 100 senedir oynayan çok başarılı bir camia. Sabah kalkıp işe geliyoruz. Birisi ana, avrat küfür etsin, olmaz' şeklinde konuştu.