18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Eski milli oyuncu Cengiz Göllü vefat etti

Türk voleybolunun duayen isimlerinden, eski milli oyuncu ve efsane antrenör Cengiz Göllü 76 yaşında vefat etti.

20 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bayan Milli Takımlar Eski Koordinatörü Cengiz Göllü'nün vefatını Bursa Büyükşehir Belediyespor-Eczacıbaşı Vitra maçı sırasında öğrenildi.
 
Vefat eden Türk voleybolunun duayeni Cengiz Göllü'nün cenazesi, 22 Aralık Pazartesi günü Bursa'da toprağa verilecek.
 
Voleybol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Göllü'nün cenazesi Bursa Ulu Cami'de öğleyin kılınacak namazın ardından defnedilecek.
 
Cenaze namazı öncesi Göllü için, isminin verildiği Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda sabah saatlerinde tören düzenlenecek.
 
- Kulüplerden mesajlar
 
Türk voleybolunun duayen ismi Cengiz Göllü'nün vefatı nedeniyle kulüpler başsağlığı mesajları yayımladı.
 
Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün, bünyesinde 21 yıl antrenörlük yapan Göllü için yayımladığı mesajda, "Okul bahçesinden olimpiyata giden yolda, her voleybolcuda emeği olan, Türk voleybolunun efsane ismi Cengiz Göllü'yü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, tüm yakınlarına, sevenlerine ve voleybol camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Vakıfbank Spor Kulübü'nün mesajında ise Türk voleybol tarihinin önemli isminin vefatından dolayı derin bir üzüntü yaşandığı belirtilerek, "Göllü'ye Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve voleybol camiasına başsağlığı dileriz" denildi.
 
Beşiktaş Kulübü, Göllü'nün, siyah-beyazlı voleybol takımının eski antrenörlerinden biri olduğunu anımsattığı mesajında, "Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunan Cengiz Göllü'ye Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçe Kulübü'nün mesajında ise "Türk voleybolunun duayen isimlerinden, eski milli oyuncu ve antrenör Cengiz Göllü'nün vefat ettiği haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz" şeklinde ifadeler yer aldı.
 
Cengiz Göllü kimdir?
 
1938 yılında Ankara'da doğan Cengiz Göllü, 1955'ten 2011'e kadar 56 yıl aralıksız olarak voleybola hizmet etti.
 
Hem Milli Takımlarda hem de kulüplerde sporcu, antrenör ve yönetici olarak çok sayıda başarıya imza atan Cengiz Göllü, Türkiye'de voleybolun gelişimine önemli katkı yaptı. Yarım asırdan daha uzun bir süre sporla iç içe yaşayan Göllü, Türk voleybolunun bugün bulunduğu noktaya gelmesinde büyük pay sahibi oldu.
 
Eczacıbaşı, Galatasaray, Karşıyaka ve Beşiktaş gibi takımlarda görev yapan ve Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı ile üst üste 17 şampiyonluk yaşayarak elde edilmesi zor bir başarıya imza atan Cengiz Göllü, 2007-2011 yılları arasında ise Bayan Milli Takımlar Koordinatörü olarak görev yaptı. Cengiz Göllü, spor hayatının ilk yıllarında voleybolun yanı sıra futbol, basketbol ve hentbolla da ilgilendi.