19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Susic: Terim'i neden göndermediler?

Bosna Hersek'i Dünya Kupası'na götürdükten sonra EURO 2016 elemelerinde başarısız sonuçlar alınca görevinden olan teknik direktör Safet Susic, ilginç ifadeler kullandı.

22 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Susic: Terim'i neden göndermediler?
EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında alınan başarısız sonuçlar sebebiyle Bosna-Hersek Milli Takımı’yla yolları ayrılan Teknik Direktör Safet Susic, iddia edilenin aksine Türkiye’den somut bir teklif almadığını söyledi. Susiç, “Türkiye’den ilginç bir teklif gelirse düşünürüm.” dedi.
 
 
EURO2016 finallerine gidebilmek için B Grubu’nda mücadele eden ve 3-0’lık İsrail yenilgisinin ardından ülkesinde ağır eleştirilere maruz kalan, hakkında “futboldan anlamaz” ve “kaybeden” yorumları yapılan Safet Susic, 3 Mart 2010 yılında Gana ile oynanan maçla başlayan A Milli Futbol Takımı’ndaki kariyeri boyunca elde ettiği başarılarla ülke tarihinin “en başarılı” A Milli Takım Teknik Direktörü olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde görevinden alınmıştı.
 
 
Kariyerinin büyük kısmının Türkiye’de farklı takımlarda geçtiğini belirten Susic, “Oradan güzel hatıralarım ve çok iyi dostluklarım kaldı. Türkiye’deki oyuncular her zaman profesyonel davrandı ve bana büyük saygı gösterdi. Orada konuştuğum şeylerle ilgili hiçbir zaman bir sorun yaşamadım.” ifadelerini kullandı. Eski Yugoslavya’nın en iyi futbolcularından biri olan Susic, “Ben futbolun saygın isimlerinden biri olduğum için orada insanlar bana büyük sevgi ve saygı gösterdi. Türkiye’den tekrar ilginç bir teklif gelse düşünürüm.” şeklinde konuştu.
 
'FATİH TERİM’İ NİYE GÖREVDEN ALMADILAR?'
 
Safet Susic, EURO2016 elemelerinde dört maçta da galibiyet alamadığı için görevden alınmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirten Susic, “Biraz daha sabırlı olmaları gerekiyordu. Benim başıma gelenler diğer teknik direktörlerin de başına geldi ve hiç kimse görevden alma veya istifadan bahsetmedi. Sırbistan’da Mihajlovic, bütün şanslarını kaybettikten sonra yine sezon sonuna kadar takımda kaldı, daha sonra ayrıldı. Türkiye’deki Fatih Terim neden görevinden alınmadı?” dedi.
 
Türkiye’nin EURO2016 elemelerini aşması için zayıf bir şansı kaldığını öne süren Safet Susic, “Bizim geçme şansımız çok daha yüksek. İddia ediyorum, takımda kalmış olsaydım EURO2016’ya gitmek için şansımız vardı. Şu ana kadar olan şeyler için sorumluyum, ama milli takımımız EURO2016’ya gitmezse, ben artık sorumluluk almıyorum.” dedi.
Bosna-Hersek Millî Takımı’nın EURO2016’ya gitmesi için 6 maçtan 5’ini kazanması gerektiğini belirten Susic, “Hatırlarsanız, FIFA 2014 Dünya Kupası eleme maçlarında 6 maçta 16 puan toplantıyı başarmıştık.” ifadelerini kullandı.
 
'YENİLMEZ 2-3 TAKIM KALDI'
 
Uluslararası karşılaşmalardaki sürpriz sonuçları da değerlendiren Safet Susic, “Bugün hemen hemen bütün takımlar iyi gelişti ve yenilmez olan sadece iki üç takım kaldı, sürprizler de çok arttı. Örneğin birkaç yıl önce bir Faroe Adaları’nın Yunanistan’ı yenebileceğini hayal bile edemezdiniz. Bir Hollanda’nın İzlanda’ya kaybetmesi de mümkün değildi. Herkes artık gelişti ve bugün küçük bir takıma karşı çıkıp da ‘bunları kolay yeneriz’ diyemiyorsunuz. Dünyada belki bir Almanya veya İspanya güçlü takımlar olarak kaldı. Durum bu ama futbol oyunu için çok iyi oldu. Kazanmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekiyor” dedi.