23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

''Taraftarı Türk holiganlar öldürdü''

Galatasaray-Kızılyıldız maçında Sırp taraftarın bıçaklanmasına Kızılyıldız Kulübü'nden zehir zemberek bir açıklama geldi

22 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''Taraftarı Türk holiganlar öldürdü''

İstanbul'da yaşanan ölüm olayına Sırbistan cephesi büyük bir tepki gösterdi. Devletin adeta ayağa kalktığı olayla ilgili olarak Kızılyıldız Kulübü'nün Başkanı Nebojsa Covic sert açıklamalarda açıklamalarda bulundu.
 

Aynı zamanda eski Sırbistan Başbakanı olan Covic, "Bu inanılmaz bir olay. İnsan gerçekten inanmakta güçlük çekiyor. Ailesine en derin üzüntülerimi ve baş sağlığı mesajlarımı iletmek istiyorum. Maçlar insanlar ölsün diye oynanmıyor" dedi.  
 

Sırp devlet adamı şöyle devam etti: "İstanbul'daki maç organizasyonu utandırıcıydı. Polislerin davranışları yüz kızartıcıydı. Polisin Kızılyıldız taraftarının üzerine göz yaşartıcı gaz fırlatması inanılır gibi değildi. Sonrasında karanlıkta Türk holiganlar bir taraftarımızı bıçakladı".
Kızılyıldız taraftarının Türkiye'ye kulüp organizasyonu ile gitmediğini belirten Covic, "Ancak biz onların İstanbul'a gittikleri bilgisini alır almaz oradaki konsolosumuzla irtibat kurduk ve bu tip olayların yaşanmaması için elimizden gelini yaptık. Konsolosumuz, Türk polisi, Galatasaray, Euroleague ev Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi sürekli iletişim halindeydik. Dış İşleri bakanımız da devredeydi" diye konuştu.

'Biz onları böyle misafir etmedik'
Güvenlik güçlerinin, Sırp taraftarların biletli olup olmadığına bakmaksızın kendilerini salona almamak gibi bir tavır takındığını öne süren Sırp siyasetçi, "Galatasaray ilk maç için bize konuk olmuş, Belgrad'a gelmişti. Hiç bir problem yaşanmadan kendilerini iyi misafir etmiştik" şeklinde konuştu.

'Ataman tiksinti veriyor'
Galatasaray Liv Hospital antrenörü Ergin Ataman'ın rakip taraftar için kullandığı 'terörist' sözüne de değinen Kızılyıldız Başkanı, "Türk coach tiksinti veriyor. Hiç de ygun olmayan açıklamalar yapıyor. Antrenör bir öğretmendir ve bu öğretmen açıklamalarından utanç duymalı. Bizim galibiyete ihtiyacımız yok. Hiç bir galibiyet bir yaşam kadar, genç bir insanın yaşamı kadar önemli değildir" ifadelerini kullandı.