26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

''Tek gerçek Fenerbahçe''

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, yeni sezon öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''Tek gerçek Fenerbahçe''

Sarı-lacivertli takımın Hollandalı yıldızı, Ersun Yanal’ın gidişi ile ilgili olarak, “Ben geçmişle ilgili negatif bir şey konuşmak istemiyorum. Geriye pozitif bakmak gerekir. Çünkü şampiyon olduk. Şu an için en önemlisi 4. yıldız ve Fenerbahçe. Bizim için başka gerçek yok” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin tecrübeli yıldızı Dirk Kuyt, hem Teknik Direktör Ersun Yanal’ın ayrılığı, hem de yerine göreve gelen İsmail Kartal ile ilgili Milliyet’e önemli açıklamalarda bulundu.

Yanal’ın istifa kararını değerlendiren tecrübeli futbolcu, “Futbolda bu tip şeyler oluyor. Tabii insan birileri ayrılınca üzülüyor. Ama bunlar her yerde oluyor. Geçen sezonun şampiyonuyuz. Bu durum bizim için ve ayrılan teknik direktörümüz için büyük bir gurur. Şimdi ileriye bakma zamanı. Yanal ayrılık kararı verdi ve biz de buna saygı duyduk. Burada en önemli konu Fenerbahçe. Bu yüzden ileriye bakıyoruz. Takım çok iyi çalıştı son 10 günde. Bu değişiklikten sonra bu kadar kısa sürede toparlanmak kolay değil. Herkes son iki maçta gelişimi gördü” ifadelerini kullandı.

DEDİKODU ÇOK

Kuyt, “Yanal’ın gidişinde futbolcular etkili oldu mu?” sorumuza ise “Çok fazla dedikodu var Türkiye’de. Çünkü çok fazla gazete var. Herkes birşeyler söyleyip yazıyor. Şunu söyleyebilirim. İyi, sıkı çalıştık ve başarılı olduk. Ben geçmişle ilgili negatif bir şey konuşmak istemiyorum. Geriye pozitif bakmak gerekir. Çünkü şampiyon olduk. Şu an için en önemlisi 4. yıldız ve Fenerbahçe. Bizim için başka gerçek yok” dedi.

KARTAL’A GÜVENİYORUZ

Kartal’ın yeterli deneyimi olmadığı yönünde yapılan yorumlara da karşı çıkan yıldız oyuncu, “Yıllarca birçok farklı takımda teknik direktörlük yaptı. Ama daha da önemlisi Löw ve Hiddink gibi uluslararası iki teknik direktörle çalıştı. Ardından Türkiye’nin önde gelen iki teknik direktörü Kocaman ve Yanal ile görev yaptı. Ayrıca biz de futbolcular olarak kendisine çok güveniyoruz” diye konuştu.

TAKIMDAN ÇOK MEMNUNUZ

Takımın bu sezonki şampiyonluk şansı için ise Kuyt şunları söyledi:

“Bence Türkiye ligi her geçen sene daha da güçleniyor. Kendi takımımızdan çok memnun ve mutluyuz. Sadece bazı arkadaşlarımız yabancı kuralı sebebiyle ayrılmak zorunda kaldı. Ama ilk 11’de sürekli oynayan isimler devam ediyor. Diego geldi. Bu bizim için ligi kazanmak için iyi bir fırsat. Diğer takımların güçlenmesi de iyi olacak. Böylelikle kendi gücümüzü daha rahat göstereceğiz.”