24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

TFF'ye sert tepki: Beceremiyorsanız...

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda karşılaşacakları Orduspor'un seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

19 Nisan 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TFF'ye sert tepki: Beceremiyorsanız...
Öksüz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Orduspor'a verilen bir maç seyircisiz oynama cezasının kaldırmasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Öksüz, kulüp olarak seyircisiz hiçbir maçın oynanmaması gerektiğini savunduklarını ancak isyanlarının çifte standart uygulamasına olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle şunu söylemeliyim ki; seyircinin yaptığı taşkınlığın cezası şahsa verilmelidir. Seyirciyle bütünleşmezseniz maçlar keyifli olmuyor. Bizim isyanımız çifte standart uygulanmasınadır. Geçen hafta Akhisar Belediyespor maçını biz seyircisiz oynadık. Yaptığımız itiraz reddedildi. Sadece bir hafta sonra da Orduspor aynı itirazı yapıyor ve kabul ediliyor. TFF güvenilirliğini kaybetmiştir."

-"Birileri ligi dizayn ediyor, TFF de seyrediyor"-

Orduspor'un küme düşme hattında olduğunu vurgulayan başkan vekili Öksüz, kendileri için de önemli olan bu maç öncesi alınan kararların kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.

Artık TFF'ye hiç güvenlerinin kalmadığını vurgulayan Öksüz, "Siz aldığınız bu kararla Orduspor'a fayda sağlıyorsunuz. Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen'in açıklamalarını dün internetten gördüm. Kendisi kararı olumlu karşılayarak 'Kasımpaşa karşısında tek bir koltuğumuz boş kalmayacak ve 3 puanı alacağız' demiş. Burada ortaya çıkan tablo şu; birileri ligi dizayn ediyor ve TFF de bunu seyrediyor" diye konuştu.

TFF'nin bir hafta içinde almış olduğu iki kararın çeliştiğini iddia eden lacivert-beyazlıların başkan vekili, "Böyle hukuk, ahlak yapısı olamaz. Bir hafta önce benim talebimi reddediyorsunuz, dün Orduspor'un itirazını kabul ediyorsunuz. TFF baştan aşağıya suçludur. İyi niyetlerini ve güvenilirliklerini yitirmişlerdir. Böyle bir anlayışın da bundan sonra düzeleceğine inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

-"Hakem de etkilenecektir"-

Alınan kararların doğrudan hakemleri etkilediğini savunan Öksüz, şöyle devam etti:

"Bu kararın hakemi de nasıl etkileyeceğini merak ediyorum. Hakemin kafasının içinin rahat olmasını böyle bir atmosferde ben mümkün görmüyorum. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun bu mümkün değil. Aşırı baskı sonucunda hakemin yanlış kararlar verebileceği yüksek stresli bir maç olacak. Bunların hesabını kim verecek, vebali kimin olacak? Böyle bir şey olabilir mi?"

Bursaspor ile oynadıkları maçta sahaya giren seyirci yüzünden ceza aldıklarını hatırlatan Öksüz, şunları kaydetti:

"O maçta 15 yaşındaki bir taraftar kaleciye doğru giderken, sporcu tarafından tartaklanıyor. Galatasaray'ın da Mersin İdmanyurdu maçında sahaya seyirci giriyor. Hatta seyirci hakemin üzerine doğru koşuyor. Siz Fatih Terim'e 9 maç ceza veriyorsunuz ancak saha kapatma cezası vermiyorsunuz. Aynı olaydan bize ceza geliyor. Şimdi biz bu TFF'ye nasıl güvenelim? Böyle yanlı bir TFF Tahkim Kurulu'nun olması çok üzücü bir olay."

-"TFF'nin alınan kararlardan haberi yok"-

Alınan karardan sonra hemen TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i aradıklarını anlatan Öksüz, "Yıldırım Bey'in alınan kararlardan haberi yok. Bir federasyon başkanı kurullarının aldığı kararlardan nasıl habersiz olur? Öyleyse bu, TFF'nin bir iş yapmadığı anlamını taşıyor. Böyle bir TFF olamaz. Biz şimdi bu federasyona nasıl itibar edelim? Ligin başından beri böyle yanlış kararlar var. Hangi kirli eller buna müdahale ediyor da bu kararlar çıkıyor" şeklinde konuştu.

-"TFF Yönetim Kurulu bir önce istifa etmelidir"-

Alınan kararların artık sabırları taşırdığını ifade eden kulüp başkan vekili Öksüz, TFF Yönetim Kurulu'nun bir an önce istifa etmesi gerektiğini savundu.

Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beklentimiz, TFF'nin bir an önce değişip, yerine yeni bir ekibin gelmesidir. Beceremiyorsanız bu işi bırakın gidin. Futbolumuzu daha fazla kirletemeyin. Yaptığınız uygulamalar o kadar kötü ki herkes bunu söylüyor. Demek ki siz işinizi iyi yapamıyorsunuz. Bırakın gidin, o işi iyi yapanları getirelim biz oraya. Niye direniyorsunuz ki? TFF'nin artık istifa etme zamanı geldi de geçiyor. Kulüpler yeni bir federasyon oluşturmalı."

-"Orduspor'u koruyacağım diye, diğer kulüpleri yakmayın"-

Küme düşme hattında birçok takımın bulunduğu ve artık kritik son 5 haftaya girdiklerini aktaran Öksüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Orduspor küme düşmemeye oynayan bir takım. Siz Orduspor'u kurtarırken İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u, Gaziantepspor'u, Sanica Boru Elazığpor'u mu cezalandırıyorsunuz? Benim başkanlığım döneminde bu kulüp iki defa Süper Lig'den düştü. O takımları en iyi ben anlarım. Benim kadar kimse iyi bilemez. Birilerine iyilik yaparken kardeşinin gözünü oyuyorsunuz. Sizin kararlarınızı adil bir şekilde vermeniz lazım. Bunları başaramayan bu federasyonun gitmesi lazım. Bunlarla hiçbir yere varamayız. A Milli Takım'ın hali ortada. Kulüplerin isyanı belli. Ayıptır, günahtır böyle bir şey olamaz."