20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Trabzonspor Lokeren maçı özet anlatımı

Trabzonspor, konuk ettiği Lokeren'i 2 golle devirdi. Fırtına Avrupa Ligi'nde gruptaki puanını 6'ya çıkardı.

23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Trabzonspor Lokeren maçı özet anlatımı
Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. maçında Belçika ekibi Lokeren'i attığı 2 golle yenmeyi başardı.
 
Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller 54. dakikada Yatabare ve 86. dakikada Kevin Constant'ın ayağından geldi.
 
Trabzonspor bu galibiyet ile gruptaki puanını 6'ya yükseltti, Belçika temsilcisi Lokeren  ise 3 puanda kaldı. 
 
İŞTE GOL POZİSYONLARI!
 
54' GOL! Mehmet Ekici'nin sağ taraftan kullandığı kornere harika yükselen Yatabare, kafa vuruşuyla Lokeren kalecisini avladı ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçti.
 
87' GOL! Çıkmak için oyunun durmasını bekleyen Constant, harika bir gole imza attı. Sağ tarafta topla buluşan Bosingwa, kısa bir pasla Constant'ı ceza sahasında topla buluşturdu. Constant'ın sol ayakla yaptığı şık vuruş Lokeren kalecisini mağlup etti ve farkı 2'ye çıkardı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
1' Müsabakaya temsilcimiz Trabzonspor başlıyor. 
 
2' Lokeren Galitsios ile gole yaklaştı. Uzaktan sert vuruşu kaleci Fatih son anda kornere çeldi.
 
3' Medjani'nin uzun topuna Waris hareketlendi. Maric, Waris'i çekerek düşürüyor ve kaleciyle karşı karşıya kalmasını engelliyor. Trabzonsporlu futbolcular kırmızı kart bekledi ancak İsrailli hakem sarı kartını kullandı.
 
9' Persoons bir sakatlık yaşıyor. İsrailli hakem mücadeleyi durdurdu ve sağlık ekiplerini tedavi için sahaya davet etti.
 
11' Abdurahimi, hızını kullanarak Bosingwa'dan sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Abdurahimi'nin sol çaprazdan şutu kaleci Fatih'te kaldı.
 
18' Zeki Yavru'nun ortasını penaltı noktasında Odoi karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
 
24' Ceza sahası içinde oluşan karambolden yararlanan Nill De Pauw pasını ceza yayından içeri doğru hareketlenen arkadaşı Beshart Abdurahimi'ye gönderiyor. Beshart Abdurahimi gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
 
34' Kevin Constant'ın ceza sahası dışından harika vuruşuna kaleci Copa harika bir kurtarışla cevap veriyor.
 
37' Gelişen atağımızda Mehmet Ekici'nin pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Oscar Cardozo rakibini geçerek son çizgiye iniyor ve topu altıpas alanına çeviriyor ancak kaleci Boubacar Barry uzanıyor ve topa sahip oluyor.
 
45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ekleniyor.
 
46' Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Lokerenli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
 
47' Orta saha mücadelesinde Mehmet Ekici'yi çekerek durduran Vanaken sarı kart görüyor. 
 
50' Constant, korneri yerden Cardozo'ya pas atarak kullandı. Paraguaylı golcünün vuruşu farklı şekilde auta çıktı.
 
54' GOL! Mehmet Ekici'nin sağ taraftan kullandığı kornere harika yükselen Yatabare, kafa vuruşuyla Lokeren kalecisini avlıyor ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçiriyor.
 
59' Lokeren2de sakatlık geçiren Galitsios yerini Mertens'e bıraktı.
 
62' İlk yarıda etkili bir futbol oynayan Abdurahimi yerini Dutra'ya bıraktı.
 
68' Trabzonspor'da Essaid Belkalem kısa süreli sakatlık geçiriyor.
 
71' Cardozo'nun indirdiği topa ceza sahası dışında Mehmet sert vuruyor. Top defansa da çarparak dışarı çıkıyor. Trabzonspor sağ taraftan Mehmet ile korner kullanacak.
 
76' Lokeren son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Remacle, Persoons'un yerine oyuna dahil oldu.
 
77' Waris ceza sahası içinde kalecinin müdahalesi sonrası yerde kalıyor. Hakemin devam kararının ardından itirazlarını sürdüren Waris, sarı kart görüyor.
 
82' Cardozo alkışlarla oyundan alınırken Sefa Yılmaz oyuna dahil oldu.
 
84' Yatabare önüne çok güzel aldığı topu ceza sahasına hareketlenen Waris'e atmak istedi ancak topun şiddetini ayarlayamadı ve top kaleci Copa'da kaldı.
 
87' GOL! Çıkmak için oyunun durmasını bekleyen Constant, harika bir gole imza attı. Sap tarafta topla buluşan Bosingwa, kısa bir pasla Constant'ı ceza sahasında topla buluşturdu. Constant'ın sol ayakla yaptığı şık vuruş Lokeren kalecisini mağlup ediyor ve fark 2'ye çıkıyor.
 
88' Constant golün ardından yerini Soner Aydoğdu'ya bıraktı.
 
90' Dördüncü hakem maçın sonuna en az 4 dakika ekledi.
 
MAÇTAN NOTLAR
 
UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki üçüncü maçında, Belçika'nın Lokeren takımını sahasında ağırlayan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic takımını çift forvetle sahaya sürdü.
 
Lokeren karşısında Yatarabere ve Cardozo'yu ileri ikilide oynatan Halilhodzic, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 11'inci resmi maçına çıkan bordo-mavili takımda ilk kez bu iki ismi ilk 11'de oynattı. 
 
Majeed Waris'e de görev veren Halilhodzic, bu sezon forvet hattındaki 3 flaş transferine de aynı ayda ilk kez görev verdi.
 
- 8 yabancı ilk 11'de
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, ilk 11'de 8 yabancı oyuncusuna da görev vererek, ilk kez tüm yabancıları bir arada oynattı.
 
Bordo-mavili takımda Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Medjani, Constant, Waris, Cardozo ve Yatabere ilk 11'de forma giyen yabancı oyuncular olurken, yerli oyunculardan da kaleci Fatih Öztürk, Mehmet Ekici ve Zeki Yavru forma giydi.
 
-Halilhodzic ikinci kez tribünde
 
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen ve UEFA Disiplin Komitesi tarafından 1 maçla cezalandırılan  teknik direktör Vahid Halilhodzic, kulübedeki yerini alamadı.
 
Tribünden karşılaşmayı izleyen Boşnak teknik adam, bu sezon ikinci kez takımından ayrı kaldı. Halilhodzic, ligde İstanbul Başakşehir ile deplasmanda oynanılan maçta da aynı davranışı nedeniyle ceza almış ve Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki maçı tribünden izlemişti. 
 
- Constant 3 maç sonra forma giydi
 
Trabzonspor'un Gineli oyuncu Kevin Constant,  3 maç sonra tekrar formasına kavuştu.
 
Sakatlığı nedeniyle ligde Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyen, geçen hafta Mersin İdmanyurdu maçında da yedek soyundurulan Gineli oyuncu, Lokeren maçında ilk 11'de sahaya çıktı
 
-Papadopoulos maskeyle
 
Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynadığı maçta elmacık kemiği kırılan oyuncusu Papadopoulos da  Lokeren maçında takımda yer aldı.
 
Elmacık kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen Papadopolos, yüzüne göre yapılan koruyucu maskeyle sahada mücadele ederek iki maç sonra formasına kavuştu.
 
-Eksikler
 
Trabzonspor'un UEFA'ya bildirdiği 22 kişilik listede yer alan oyunculardan sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir ve İshak Doğan kadroda yer almadı. Teknik direktör Vahid Halilhodzic, bu oyuncuların yanı sıra Fatih Atik'i de kadroya dahil etmedi.
 
Bordo-mavililerin ligin ilk haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maçın ardından sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Mustafa Yumlu da 7 resmi maç sonunda ilk 18'de kendine yer buldu.
 
-Taraftar ilgisi
 
Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.
 
Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde geniş boşluklar gözlenirken, müsabakayı yaklaşık 6-7 bin taraftar izledi. 
 
Yaklaşık 200 dolayında Belçikalı taraftar da Trabzon deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.
 
-UEFA'ya şike pankartı
 
Trabzonspor'un kale arkası tribününde bulunan bir grup taraftar, açtıkları pankartlarla UEFA'nın verdiği "şike" kararlarına tepki gösterdi.
 
Pankartta, "Make up your mind UEFA. Zero tolerance or Euro tolarence?" ifadesi yer aldı.
 
- Konuk takıma yemek
 
Trabzonspor Kulübü, Lokeren Kulübü ve UEFA temsilcilerine yemek verdi.
 
Yemeğe, kulüp başkan yardımcısı Yakup Aslan, genel sekreter Köksal Güney, genel sayman Engin Hacısalihoğlu, UEFA Temsilcisi Nebojsa Ivkovic, Lokeren Kulübü Başkanı Roger Lambrecht ve kulüp yetkilileri katıldı. İki kulübün yetkilileri maç anısına birbirlerine hediye sundu.