18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Trabzonspor'da yabancı problemi

Türkiye'de ve yurt dışında transfer arayışlarını sürdüren Trabzonspor'un 12 olan yabancı oyuncu sayısını azaltmak istediği bildirildi.

Yunus Emre SEL/TRABZON (DHA)5 Haziran 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Trabzonspor'da yabancı problemi
ADIMLAR ATILAMADI

Bordo mavili kulüp, yeni sezona için yapacağı transfer çalışmalarında henüz somut adım atamadı. Yönetim, özellikle kadrodaki yabancı oyuncu şişkinliğinin kulübü zarara uğratmadan bu sayıyı azaltmak istiyor.

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon'da kiralık olarak oynayan Jebrin de dahil olmak üzere 12 yabancı oyuncusu bulunuyor. Alanzinho, Cech, Emerson, Sapara, Zokora, Janko, Colman, Henrique, Adrian, Celustka ve Bamba'nın yer aldığı 12 kişilik yabancı oyuncu kadrosunun 8'e indirilmesi planlanıyor.

Bu futbolculardan Emerson, Janko ve Bamba'nın kesin olarak takımdan gönderilmelerinin planlandığı, Jebrin'in de yeniden 1461 Trabzon'a kiralanabileceği belirtildi. Ayrıca Alanzinho ve Colman'a da teklif gelmesi beklendiği, Cech ve Sapara'nın da yerine alternatiflerinin transfer edilmesi durumunda satılabileceği ifade edildi. Yönetim, bu oyuncuların kiralık veya takas tekliflerini de değerlendirebilecek.

Bu arada Zokora'nın maliyetinin oldukça yüksek olması nedeniyle yönetimin kendisiyle bir görüşme yapıp indirim talep edebileceği belirtildi.

KAMP BELİRSİZLİĞİ

Geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası finalisti olarak Avrupa kupalarına kazanma hakkı elde eden Trabzonspor, 2 ön eleme ve bir play off turu oynayacak. İlk ön eleme maçının 18 Temmuz da oynanacak olması nedeniyle sezonu erken açması planlanan Trabzonspor'da henüz kamp programı netleşmedi. Trabzonspor kafilesinin Trabzon'da yapılacak kısa süreli kampın ardından Isparta Davraz'a gidebileceği, yurt dışı kampının ise büyük ihtimalle olmayacağı belirtildi.

KADİR VE GÖKSU DA KAMPA KATILACAK

Bu arada 1461 Trabzon'dan A takıma dahil edilen Fatih, Abdülkadir, Caner ve Yusuf, dışında sağbek Göksu ile solbek Kadir Keleş'in de kampa getirileceği öğrenildi. Yeni sezonda genç futbolculara fazlasıyla şans verileceği, bu nedenle kadrodaki genç oyuncuların hiçbirinin satılmamasının üzerinde durulduğu bildirildi.