19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Trabzonspor'da yolcular belli oldu!

Trabzonspor'da devre arası operasyonu son şeklini alırken, Teknik Direktör Şenol Güneş de gidecek oyuncuları neredeyse belirledi.

Ömür AVCI/TRABZON (DHA)15 Kasım 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Trabzonspor'da yolcular belli oldu!
Başkan Sadri Şener ve Güneş, 28 oyuncunun bulunduğu kadronun 23'e indirilmesi konusunda anlaştı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son haftalardaki maç kadrolarıyla devre arasındaki operasyonla ilgili ip uçları vermeye başladı. Öncelikli hedefi kadrosundaki 12 yabancıyı azaltmak olan bordo- mavililerde, bu sezon istenilen verim alınamayan Marek Cech ve Robert Vittek listenin başındaki isimler olarak göze çarpıyor. Şenol Güneş Cech'e hiçbir maçta forma vermezken, Vittek ligin ilk 2 maçında forma giydi ve bir gol kaydetti. Janko'nun gelişinin ardından kadroya bile giremeyen Slovak oyuncunun gönderilmesine kesin gözle bakılıyor.

ÜÇÜNCÜ SIRADA HENRİQUE VAR
Trabzonspor'da büyük umutlarla alınan ancak istenilen performansı bir türlü gösteremeyen Brezilyalı genç oyuncu Paolo Henrique de devre arası operasyonunun kurbanlarından biri olmaya aday. Bu sezon bir golü bulunan ve son 5 maçtır kadroya alınmayan Henrique'nin, yaşının genç olması nedeniyle kiralık olarak gönderilmesi olasılığı yüksek ancak ismi iyi bir teklif alınması halinde Güneş'in 'satılabilir' dediği oyuncular arasında bulunuyor.

ALANZİNHO SÜRPRİZİ OLABİLİR
Colman'ın dönüşü, Adrian'ın yüksek formu ve Sapara'nın sürekli oynaması, genç Soner'in hazır halde beklemesi nedeniyle forma şansı iyice azalan Brezilyalı bir diğer yıldız Alanzinho da sürpriz şekilde takasta kullanılabilir. Güneş tarafından son 6 maçın sadece 1'inde ilk 11'de forma şansı bulabilen Alanzinho'nun, yedek kalsa bile sorun çıkarmadan çalışması, oyuna girdiğinde takımı 'ateşleyici' özelliğinin bulunması gönderilecekler listesinde arka sıralarda bulunmasına yol açıyor ancak önündeki en büyük engel yabancı sayısının fazlalığı olarak gösteriliyor.

YERLİLERDEN BARIŞ VE VOLKAN KESİN GİBİ
Trabzonspor'da yabancıların yanı sıra hem kadroya giremeyen hem de Trabzon'da mutlu olmayan yerli oyunculardan da kopmalar olacağı biliniyor. Yerli oyuncular arasında takımdan ayrılması beklenen ilk isim, geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili Teknik Direktör Şenol Güneş'le de bir görüşme yapan Barış Özbek. Barış, bu sezon hiçbir maçta ilk 11'de görev alamadı ve 7 maçta son bölümlerde oyuna dahil oldu. Barış'ın Güneş'le yaptığı görüşmede, devre arasında sürekli forma giyebileceği bir takıma gitme isteğini ilettiği, tecrübeli teknik adamın da bu isteğe sıcak baktığı belirtildi. Trabzonspor'da formsuzluğu nedeniyle son haftalarda kadroya alınmayan Volkan Şen'in de aksi yöndeki açıklamalarına rağmen gitmesine kesin gözle bakılıyor. Volkan'ın Beşiktaş'la flört halinde olduğu, ara transfer dönemi başlangıcında siyah beyazlıların Trabzonspor'a resmi teklifi yapacağı öğrenildi.

DEVRE ARASI TRANSFER ZOR AMA
Trabzonspor'da gidecek oyuncuların yerine yerli oyuncular almak için girişimlerde bulunulacak. Bordo mavililer, yaz döneminde almak için büyük çaba sarf ettikleri ancak takımında kalan Alper Potuk için girişimlerine şimdiden başladı. Eskişehirspor'a para ve oyuncu teklifinde bulunan Trabzonspor, kırmızı siyahlı ekipten ‘şimdilik' kaydıyla ret cevabı aldı. İstanbul takımları tarafından da istenildiği bilinen Alper'in büyük ihtimalle sezon sonuna kadar takımında kalacağı, ancak Trabzonspor'un girişimlerini sürdüreceği belirtildi. Trabzonspor'un bir diğer hedefi de Bursaspor'la sorun yaşayan ve antrenmanlarını Antalya'da tek başına sürdüren Ozan İpek. Ozan'ın da şartlar oluştuğu takdirde Trabzonspor'a gelmeye sıcak baktığı, Bursaspor'a bu oyuncuya karşılık para ve kiralık olarak Henrique'nin verilebileceği öğrenildi. Gençlerbirliği'nden sezon başında Soner ve Yasin'i alan Trabzonspor'un, başkent ekibinin kapısını Hurşut Meriç ve genç stoper Aykut için de çalması bekleniyor.

GÜNEŞ'E ÖVGÜ
Milli takımın dün akşam Danimarka ile oynadığı 500'üncü maç öncesi düzenlenen etkinliklerde ödül alması beklenen Şenol Güneş'in, TFF'yi protesto ederek törene gitmemesi Trabzon kamuoyunda övgüyle karşılandı. Şike sürecinde TFF'nin bordo mavili takıma tutumu nedeniyle işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek törene gitmeyen Güneş'e sosyal medyada ve internet forumlarında taraftarlar büyük övgüler dizdi. Yorumlarda, "Hocamız profesyonel olsa reklam için oraya giderdi. Ama gerçek bir Trabzonsporlu olduğu için taraftarın hislerine tercüman olmuştur", "Sizi tebrik ediyorum hocam", "Elinden üç defa şampiyonluğu çalınan, üç defa kadrosu dağıtılan Şenol Hoca gitmeyerek gönlümüzde taht kurmuştur. Dik duruş budur. Bazıları öğrensinler", "Aferin sana hocam. Karadeniz inadı budur. Yeri geldiğinde tepkini koyacaksın", "Böyle bir federasyonun davetine niye katılsın ki. Bravo hocama" ifadeleri kullanıldı.

ZOKORA VE BAMBA JANKO'YU YENDİ
Trabzonspor'un milli futbolcuları dün akşam oynanan maçlarda boy gösterdi. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın Avusturya'yı 3-0 yendiği maçta Marc Janko Avusturya milli takımında 90 dakika forma giydi. Fildişi Sahili'nde ise ilk 11'de sahaya çıkan Zokora, 46'ıncı dakikada yerini Bamba'ya bıraktı. Maçta Fildişi Sahili'nin gollerini Didier Ya Konan, Drogba ve Traore kaydetti. Polonya'nın sahasında Uruguay'a 3-1 yenildiği maça ilk 11'de başlayan Adrian ise 59'uncu dakikada oyundan çıktı. Çek Cumhuriyeti'nin sahasında Slovakya'yı 3-0 yendiği maçta ise bordo mavililerin Slovak oyuncusu Marek Sapara 90 dakika görev yaptı.

BAŞKAN'A İZİN YOK
Trabzonspor'da yarın (Cuma) Lozan'da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuru için avukatlarla randevusu olan Başkan Sadri Şener'e doktorlardan izin çıkmadı. Yaklaşık 3 hafta önce sağ dizinden ameliyat olan ve koltuk değnekleriyle yürüyen Başkan Şener'i muayene eden doktoru, son Bodrum ve Trabzon seyahatleri nedeniyle çok yorulduğunu, bu nedenle Lozan'a gitmesinin iyileşme sürecini uzatabileceğini söyledi. Doktorların bu sözlerin üzerine Şener'in Lozan'a gitmeme kararı aldığı, kulüp avukatlarının görüşmeleri yürüteceği öğrenildi.

SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI
Trabzonspor'un lisanslı ürünler markası TS Club ve bayilerinin bünyesinde görev yapan personele yönelik, "Mağazacılıkta Satış Sanatı" eğitim programı tamamlandı. İki aşamalı olarak Novotel'de düzenlenen programın sonunda Derin Eğitim ve İnsan Kaynakları Danışmanlığı eğitmeni Şule Öztürk tarafından eğitim alan personele sertifikaları teslim edildi. Öztürk, eğitim programının son derece başarılı geçtiğini belirterek, mağaza ve bayilerdeki personel hizmet kalitesinin bu sürecin ardından daha da artacağına dikkat çekti. Eğitmen Öztürk, "Programın TS Club bünyesinde hayata geçirilen değişim rüzgarına olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.