14 Mayıs 2024 Salı / 7 Zilkade 1445

UEFA'nın cezasında ilginç detay

Fenerbahçe'de UEFA tarafından verilen cezanın süre değil, katılım hakkı olduğu ortaya çıktı.

26 Haziran 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
UEFA'nın cezasında ilginç detay
Fenerbahçe'de UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği men cezası gündeme bomba gibi düşerken kararın ilginç detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Sarı - lacivertli kulübe bildirilen, basında da geniş yer bulan ve 2+1 olarak telaffuz edilen cezada yaptırımın açıklandığının aksine 'Önümüzdeki üç yıl süre ile Avrupa Kupaları'ndan men' şeklinde değil.

Sporx.com'un haberine göre Fenerbahçe cezasını, 'Avrupa kupalarına katılımı hak kazanılan üç sezondan men' edilerek çekeceği şeklinde olduğu ortaya çıktı.

Birçok medya kuruluşunda önümüzdeki üç yıl süreyle UEFA mücadelelerinden men edildiği şeklinde duyurulurken bunun ancak sarı-lacivertli takımın katılım hakkı elde etmesi durumunda işleyeceği belirtildi.

Fenerbahçe'nin itirazı Tahkim Kurulu'ndan ret cevabı alır ve ceza kesinleşirse Fenerbahçe'nin gelecek yıl ligi hangi konumda bitireceği bu kararda etkili olacak.

Eğer Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de 2013/2014 sezonunda ligi ilk dörtte bitirememesi ve Türkiye Kupası kontenjanından herhangi bir UEFA bileti alamaması durumunda bu cezanın bir yılı geçmeyecek ve katılım hakkı açıklanan sürede tamamlanana kadar devam edecek.