24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

“Williams biraderler” kriz yarattı

Rusya Tenis Federasyonu başkanı Shamil Tarpischev’in Williams kardeşler hakkında “Williams biraderler” ifadesi kullanmasına Rus raket Maria Sharapova’dan da tepki geldi.

21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
“Williams biraderler” kriz yarattı
ABD merkezli Bayanlar Tenis Birliği (WTA) başkanı Stacey Allaster, Tarpischev’i bir yıl süre ile WTA’dan men etti ve 25 bin dolar para cezasına çarptırdı. Serena Williams Tarpischev’in açıklamalarına, “Sarf edilen sözler düşüncesiz olduğu kadar cinsiyetçi ve ırkçı” sözleriyle yanıt verdi. Ayrıca Williams, aldığı kararlardan ötürü WTA’yı tebrik etti.
 
Çeviri hatasıymış
 
Yıllardır rakip olan Sharapova, Williams kardeşlere yöneltilen sözlere tepkisiz kalmadı. Rus tenisinin yüzü Sharapova, “Söylenenler çok saygısızca ve çirkin. WTA dahil birçok kişinin Williams kardeşlere destek verdiğini görmek çok güzel. Tarpischev’in pozisyonundaki birine göre çok uygunsuz sözler” diyerek Williams’lara destek çıktı. Tarpischev konuyla ilgili özür dilemedi ve sözlerinin Rusça’dan İngilizce’ye çevrildiğinde esprili kısmının yok olduğunu ve yanlış anlaşıldığını söyledi.