25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yıldırım'a cezaevi göründü

Futbolda şike davasından 6 yıl 3 ay ceza alan Sarı-Lacivertli kulübün patronunun yeniden yargılanma isteği geri çevrildi. Yıldırım 2 yıl 2 ay 7 gün hapis yatacak.

Aygün Özipek18 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yıldırım'a cezaevi göründü

FENERBAHÇE BAŞKANI’NA BÜYÜK ŞOK: YARGITAY İTİRAZI REDDETTİ 

İnfazın kesinleşmesinden sonra Yıldırım’ın Fenerbahçe Kulübü başkanlığı da hukuken düşmüş oldu. Karar tebliğ edildiğinde ise fiilen artık başkan olamayacak.

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını daha önce kullanan Başkan buradan da bir sonuç alamazsa, son olarak bu kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidecek.

Aziz Yıldırım’a bir darbe de Yargıtay’dan geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin onadığı mahkumiyet kararlarına karşı yapılan itirazları reddetti. Böylece şike davasında verilen mahkumiyet kararları, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmeden kesinleşmiş oldu. Böylece Yıldırım’ın başkanlığı da düştü.

10 gün içinde teslim olacak

Başsavcılık dosyayı yerel mahkemeye gönderilmek üzere ilgili bölüme teslim etti. Dosya yerel mahkemeye gönderildikten sonra Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili infaz süreci başlayacak. İnfaz kararı tebliğ edildiği günden itibaren Yıldırım’ın 10 gün içinde teslim olması gerekiyor. İnfaz erteleme kararı isteyen Yıldırım ayrıca davanın yeniden görülmesi için Anayasa Mahkemesi’ne de başvuru yaptı. Sonuca göre AİHM’e da bir başvuru yapılması bekleniyor.

Hak ihlali kararı bekleniyor

Anayasa Mahkemesi’nin esasa ilişkin olarak vereceği bir hak ihlali kararı veya tedbir mahiyetinde bir karar, Yıldırım için yeniden yargılanma sebebi olacak. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 312. maddesine göre yeniden yargılama süresinde tedbiren infazı geri bırakabilecek veya durdurabilecek. Ayrıca 311. maddeye göre de yeni bir delil bulunur ya da tanıkların sahteliği ortaya çıkarsa yine yeniden yargılama söz konusu.