18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yılın en iyi orta saha adayları arasında bir Türk!

Fifa her yıl düzenlediği yılın 11’i organizasyonunda bu yıl belirlediği adaylar arasında en çok oy alan 15 futbolcuyu seçerek aday gösterdi. Bu yıl açıklanan yılın 11’i içerisinde yer alacak adaylar arasında birde Türk oyuncu yer alıyor.

28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yılın en iyi orta saha adayları arasında bir Türk!

Fifa’nın yaptığı açıklamada 15 oyuncuya indirilen adaylar arasında Arsenal forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’de yer aldı. Yılın 11’ine aday 15 forvet oyuncusu adayı ise 1 Aralık’da duyurulacak. Böylece, toplam 55 futbolcudan oluşacak yılın 11’inin tam aday listesi belli olacak. Belirlenen adaylar arasından seçilecek olan en iyi 3 isim 12 Ocak 2015’te İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek FIFA Altın Top Gala Töreninde açıklanacak. Galada, erkekler ve kadınlarda yılın en iyi futbolcusu ile erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri de ilan edilecek.

ADAYLAR ARASINDA YER ALAN İSİMLER ŞU ŞEKİLDE;

Xabi Alonso (Bayern Münih), Angel Di Maria (Manchester United), Cesc Fabregas (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Andrea Pirlo (Juventus), Paul Pogba (Juventus), James Rodriguez (Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih), Yaya Toure (Manchester City), Arturo Vidal (Juventus).