26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Apple iPad Mini'yi tanıttı

Apple, beklenen dev etkinlikte yeni bir iPad, iPad mini ve çok daha fazlasını tanıttı!

AA23 Ekim 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Apple iPad Mini'yi tanıttı
Apple'ın CEO'su Tim Cook sahneye çıktı. 200 milyon iOS 6 kullanıcısının bulunduğunu söyleyerek söze başlayan Cook, mesajlaşma servisi iMessage'a da değindi ve geçen yıl 300 milyar mesajın (saniyede 28 binj mesaj) iMessage aracılıyla gönderildiğine dikkat çekti.

700 BİN UYGULAMA VAR

Game Center (Oyun merkezi) altında 160 milyon oyuncunun her gün oyunlara girdiğini ve yeni skorlar kaydettiğini dile getiren Cook, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uygulama mağazamız App Store'da uygulama sayısı 700 bini geçti ve bu sayı artmaya devam ediyor."

UYGULAMALAR 35 MİLYAR KEZ İNDİRİLDİ

iPad için geliştirilen uygulama sayısının 275 bini bulduğunu kaydeden Cook, bugüne dek 35 milyar kez App Store üzerinden uygulama indirildiğine dikkat çekti.

400 MİLYON KİTAP

Apple kullanıcılarının 400 milyondan fazla kitabı indirdiğini dile getiren Cook, iBooks üzerinde 1,5 milyonun üzerinde kitap yer aldığına dikkat çekti.

İŞTE YENİ MAC

Son 6 aydır Mac'lerin PC'leri geride bıraktığını söyleyen Cook, müşteri memnuniyeti söz konusu olduğunda bir numara olarak gösterildiklerini belirtti.

Cook'un ardından Phil Schiller sahneye çıktı.

Yeni Macbook'tan bahseden Schiller, artık Mac'in yüzde 20 daha ince bir tasarıma sahip olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu özelliğiyle en hafif MacBook Pro olma özeliğine sahip. Ekrandaki piksel sayısı da 4 katına çıktı." Kısacası 15 inç'ten sonra 13 inç'lik Macbook Pro'lara retina ekran gelmiş oldu. Cihazın fiyatı ise 1699 dolardan başlıyor. Yeni MacBook Pro'nun özellikleri ise şöyle: 2.5 GHz çift çekirdek i5 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB flaş hafıza.

iMAC ARTIK ÇOK DAHA İNCE

Ve sıra iMac mini'ye geldi. Schiller, iMac mini'nin yenilendiğini kaydetti ve şunları söyledi: "Yeni iMac'in kenarları yüzde 80 oranında daha ince." Yeni iMac'te artık DVD sürücünün yer almaması da dikkatlerden kaçmadı. Önceki modellere göre yüzde 75 oranında daha az parlayan cihazın 4 tane USB 3.0 portu bulunuyor.

Yeni modelde HDD (Hard disk) ve SSD (Solid State Disk) bir arada kullanılabiliyor. Fushion Drive isimli teknoloji ile işletim sistemi SSD veya HDD üzerine olmasını istediğiniz uygulamaları seçebiliyorsunuz. Hard diskler yüksek kapasiteleriyle öne çıkarken, Solid State Disk'ler ise hızlarıyla iMac'i tamamlıyor.

21.5 inç'lik iMac'in fiyatı 1299 dolar olarak belirlendi. Kasım ayında satışa sunulacak olan yeni iMac'in 27 inç'lik model ise aralıkta raflardaki yerini alacak.

SIRA GELDİ iPAD MINI'YE

Tim Cook, Schiller'ın ardından tekrar yeni iPad modeli için sahnede. iPad satışlarının 100 milyonu devirdiğini kaydeden Cook, internete giren tabletlerin yüzde 91'ini iPad'lerin oluşturduğunu vurguladı.

İŞTE FİYATI

5 megapiksel dahili kamerası bulunan iPad mini'lerin fiyatları ise modeline göre değişiyor. 16 GB'lık iPad mini 330 dolardan başlarken, 130 dolar fazladan ödeme yapan kullanıcılar ise aynı modelin 4G'lisini alabiliyor. İşte tam fiyat listesi...

iPad mini WiFi: 16 GB/32 GB/ 64 GB: 329/429/529 dolar

iPad min WiFi + 3G/4G: 16 GB/32 GB/64GB: 459/559/659

4. jenerasyon iPad'lerin önsiparişi cuma günü başlıyor.

HANGİ ÜLKELERDE SATIŞA ÇIKIYOR

Satışa çıkacağı ülkelerin arasında Türkiye yine ilk etapta yer almıyor. İşte iPad mini'nin satışa sunulacağı ülkeler: Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Frnsa, Almanya, Hong Kong, Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Japonya, Kore Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Singapur, Slovakya, Slovenya, İspamya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve ABD.