26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Apple Watch'u almamak için 3 iyi sebep

Apple Watch, gösterişli, hafif ve aile ve arkadaşlarınızla kolayca iletişimde kalmanızı sağlıyor. Ayrıca iş ve günlük aktiviteleriniz için de kullanabiliyorsunuz. Hatta 18 ayar altından yapılanı bile var. Ancak tüm bu özelliklere rağmen bazı analistler Apple Watch'un piyasaya düşer düşmez alınmaması gerektiğini belirtiyor.

16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Apple Watch'u almamak için 3 iyi sebep

Apple salı günü ilk akıllı saatini tanıttı. Birçok farklı tasarımı ve özelliği bulunan saat günlük aktivitelerinizi ve sporunuzu takip etmeden ödemelere ve mesajlaşmaya kadar birçok işinizi görecek.

Ancak bütün bu iyi özelliklere rağmen Apple Watch 2015'in başında çıkar çıkmaz alınmalı mı? Bazı analistler 'hayır' diyor. İşte Apple Watch'u almamanız ya da hemen almadan önce beklemeniz için üç sebep.

İlk model sorunları

Apple Watch'un ilk modelinin her yeni cihaz gibi teknik sorunları olacaktır. Bu ürünü çıkar çıkmaz aldıktan sonra saatteki herhangi bir sorun sizi tekrar Apple Store'a dönüp saatlerce uğraşmanıza sebep olabilir. IDC'nin araştırma yöneticisi Ramon Llamas, "Piyasanın geneli iki veya üçüncü versiyonları beklemeli. Her iyi teknoloji şirketi gibi Apple ilk modelden gelen şikayetleri değerlendirecek ve düzeltilmesi gerekenleri düzeltecektir," ifadesini kullandı. (Tabi sonraki modellerde sorun olmayacak diye bir şey yok.)

Sabırlıysanız daha ucuza alabilirsiniz

IBISWorld araştırma analisti James Crompton, Apple Watch'ın 350 dolar olduğundan pahalı ve herkes için olmadığını belirtiyor. Crompton, "Apple daha yüksek gelirli tüketicilere hitap ediyor," diyor. Ayrıca saati kullanabilmek için iPhone'a ihtiyacınız olduğundan akıllı telefonunuzu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Crompton, eğer Apple diğer ürünlerindeki trendi takip ederse ürünün ileriki bir tarihte daha ucuza satılacağını bildirdi. Ayrıca Llamas diğer akıllı saat üreticilerinin Apple'ın piyasaya girişinden panikleyerek fiyatlarını indirebileceklerini belirtti.

Apple Watch bir ihtiyaç değil aksesuar

Akıllı telefon birçok kişinin hayatında bir ihtiyaçmış gibi gözükse de akıllı saatin bu seviyeye ulaşması için daha çok zaman var. Llamas, "Bu ürüne ihtiyacınız yok. Apple'ın pazarlama ekibi heves yaratmakta çok başarılı ama heves bir cihaz ihtiyaç değil. Bu cihaz bir aksesuar," şeklinde görüş bildirdi. Apple Watch'ta yapabileceğiniz her şeyi akıllı telefonunuzda yapabiliyorsunuz ve fitnessla ilgili her şeyi yapabilmek için daha ucuz cihazlar var. Crompton'ın da dediği gibi "Apple Watch bir ihtiyaç değil. Ama paranız varsa alın, gayet hoş bir cihaz."

Kaynak: The Wall Street Journal