26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Google, Android oyun konsolu geliştiriyor

İnternet devi Google, GOOG +0.38% yazılım alanındaki varlığını akıllı telefonlar ve tabletler haricinde video oyun sektöründe de hissettirmek istiyor. Konuya yakın kaynaklar Google'ın Android işletim sistemine dayanan video oyun konsolu ve dijital kol saati geliştirdiğini belirtiyor.

1 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Google, Android oyun konsolu geliştiriyor
Bu saat ve oyun konsolu ile Google'ın, Apple'ın gelecekte çıkarmayı planladığı benzer cihazlar ile rekabet etmeyi umduğu da kaydedildi.

Yine aynı kişiler Google'ın ayrıca geçen yıl ortaya çıkan ancak halka satılmayan Nexus Q olarak bilinen internet bağlantılı ve Android işletim sistemini kullanan ikinci nesil medya oynatıcı cihazını da satışa çıkarmaya hazırlandığını ifade ediyorlar.

Öte yandan Google'ın sözcüsü konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Donanım alanındaki son gelişmeler Google'ın 2008 yılında çıkardığı Android yazılımının başarını kullanma kararlığının da bir işareti olarak değerlendiriliyor. Araştırma şirketi IDC verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde üretilen telefonların yüzde 75'i ve tabletlerin yüzde 56,5'i Android işletim sistemini kullanıyor.

Ayrıca Android için yapılan oyunlar; Microsoft, MSFT -0.22% Sony 6758.TO +2.65% ve Nintendo gibi diğer dev üreticilerin konsolları için üretilen oyunlara kıyasala daha hızlı büyüyor.

Öte yandan uzmanlar Google'ın bu oyun konsolu hamlesinin rakibi Apple'ın Apple TV kapsamında bir oyun konsolu sunacağı yönündeki beklentilere bir yanıt niteliğinde olduğunu ifade ediyorlar. Apple sözcüsü de Google sözcüsü gibi konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. (WSJ)