19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Google kontak lenslerde kullanılacak kamera geliştirdi

Google Glass ile tüm dünyanın gözlerini üzerine çeken Google şimdi ise kontakt lenslerde kullanılabilen kamera geliştirdi.

18 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Google kontak lenslerde kullanılacak kamera geliştirdi
Google her geçen gün teknolojik ürünlerde iddiasını ilerletiyor. Giyilebilir teknolojide Google’ın başı çektiği gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Google Glass ile tüm dünyanın gözlerini üzerine çeken Google şimdi ise kontakt lenslerde kullanılabilen kamera geliştirdi. Geliştirdiği kontakt lens-kamera için patent başvurusunda bulunan Google giyilebilir teknolojide büyük bir adım atmış oldu.

Google, ABD Patent ve Marka Ofisi olan USPTO’ya geliştirdiği lens için patent başvurusunda bulundu. Kontakt lensler hem sağlık hem de teknolojik olarak pek çok avantaj sunuyor. Sağlık açısından da birçok insana yararı olacak bu lens-kameralar, kandaki şeker miktarını ölçebilecek, ayrıca görme engelli insanlar için onları uyaran bir yardımcı gibi olacak.

Google’ın ürettiği bu kontak lens kamera, kullanıcılarına gördükleri ilgi çekici anları fotoğraflama, uzaktaki nesneye yakınlaştırma (zoom, yüz tanıma gibi pek çok olanak sunan bu teknoloji ayrıca akıllı telefona da bağlanabiliyor.

Kaynak: www.hwp.com.tr

İlginizi çekebilir: Gelecekten gelmiş gibi duran tasarım arabalar