19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Google'ın modüler telefonu için hedef Ocak 2015

Google'ın 2015'in Ocak ayına kadar bitirmeyi hedeflediği modüler telefonun, önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi bekleniyor.

16 Nisan 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Google'ın modüler telefonu için hedef Ocak 2015
Google Ara Projesi Koordinatörü David Fishman ve takım lideri Paul Eremenko, Google'ın herkesin merakla beklediği modüler telefonunun ayrıntılarını anlattılar.

Google'ın 2015'in Ocak ayına kadar bitirmeyi hedeflediği modüler telefonun önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi bekleniyor. Google'ın logo telefonu, kullanıcılarına telefonun parçalarını istedikleri gibi değiştirmelerine olanak tanıyor.

"Project Ara" adlı telefon, Android işletim sistemiyle çalışacak ve başlangıç kiti 50 dolardan satışa sunulacak. Telefonun parçalarının ücretleri henüz belli değil. Google'ın bu telefonunun en büyük özelliği, telefonun tamamen kişiye özel olması. Günümüzde teknolojik aletlerin kişiselleştirilmesi sadece görüntü yönünden olurken, Google bunu performansa da yansıtıyor ve kullanıcılara ister kamerası ister batarya ön planda tasarım yapmalarına izin veriyor.

Google, Ara Projesi ile önümüzdeki yıl akıllı telefon pazarının büyük markalarına ciddi bir rakip olacak gibi gözüküyor.


Kaynak: www.hwp.com.tr

İlginizi çekebilir: Google, Facebook'un istediği Titan Aerospace'i satın aldı