25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hitit'den büyük başarı!

Hitit Bilgisayar dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Deloitte’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemek amacıyla her yıl gerçekleştirdiği 'Deloitte Technology Fast50' programında üst üste 7 kez yer almayı başardı.

29 Kasım 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 Hitit'den büyük başarı!
'Deloitte Technology Fast50' listesinde yer alan şirketler, 2007-2011 yılları arasında net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye göre programda yer almaya hak kazanıyor.
1994 yılında İstanbul’da kurulan Hitit Bilgisayar müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik ürün gamını genişleterek, başta havayolları olmak üzere seyahat sektörü odaklı yazılım ürünleri geliştirmekte ve bu ürünler çerçevesinde servisler vermektedir. Son yıllarda Türkiye’nin en büyük yazılım ihraç eden şirketleri arasına giren Hitit Bilgisayar dünya havacılık sektöründe dev adımlar atmaya devam ediyor.
2012 yılında 25 farklı ülkede 35’den fazla havayolunda tercih edilen Hitit çözümleri, havayolu sektörünün yanısıra, diğer sektörlerin de ilgisini çekmektedir. Hitit, turizm, telekom, bankacılık ve alış veriş merkezleri için de yazılım projeleri geliştirmekte ve farklı ülkelerde kullanılmaktadır.
Hitit, ürün porföyünde, havayolu sektörüne yönelik Yolcu Sadakat Programı Yönetimi, Rezervasyon Biletleme, Harekat Kontrol Sistemleri, Tarife Planlama, Slot Yönetimi, Operasyon Kontrol Merkezi, Mürettebat Yönetimi, Maliyet Muhasebesi ve Karlılık Muhasebesi alanlarında Crane markalı çözümler yer almaktadır.
Hitit, 2004 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak yapmakta olduğu “Hitit Crane Havayolu Çözümleri Kullanıcı Konferansı”nıbu yıl da eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirdi. Türkiye’den ve dünyadan 20’den fazla havayolu temsilcisi ve 35’den fazla kullanıcının katıldığı İstanbul Hiton Otel’inde yapılan konferans adeta turizm ve havacılık sektörlerinin bir buluşmasıoldu. SimpliFlying’in CEO’su Shashank Nigam’ın konuşmacı olarak katıldığıkonferans yoğun ilgi gördü.
Hitit’in sektördeki başarısı ve öncülüğünün ardındaki en önemli etken, her kademede üstün hizmet ilkesini prensip edinmiş tüm personeliyle kalite anlayışından ödün vermemesidir. Havacılık ve seyahat sektöründe uzmanlaşmış kadrosu ile geliştirilmiş çözümleri tüm dünyaya, doğrudan pazarlama ile sunan Hitit, dünyada bir numara olma hedefinde.
Hitit'in müşterileri arasında Aegean Airlines, Aerosvit, Aigle Azur, Air Caraibes, Borajet, Egypt Air, Etihad, Gulf Air, Icelandair, IDO, Kingfisher Airlines, LAM Mozambique, Mahan Air, Malaysia Airlines, Middle East Airlines, Moda Turizm, Nesma Airlines, Öger Türk Tur, Pegasus Airlines, Petra Airlines, Qatar Airways, Qatar Telecom, Royal Air Maroc, Royal Brunei, Royal Jordanian, Safi Airways, Sata Air Açores, Saudi Arabian Airlines, SunExpress, TAP Portugal, Thai Airways, Trans Air Congo, Turkish Airlines, Virgin Australia ve Yemenia Airlines bulunuyor.
Hitit Şirketler Grubu, Maslak, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent, İstanbul Serbest Bölgesi ve Dubai olmak üzere dört ayrı noktada yerleşik olarak hizmet veriyor.