25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Huawei’den 8 çekirdekli mobil işlemci geliyor

Kendi mobil işlemcisini üreten Huawei, uzunca bir süre önce pazara sunduğu K3V3 işlemciyi revize ederek daha güçlü hale getirmeyi planlıyor.

4 Temmuz 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Huawei’den 8 çekirdekli mobil işlemci geliyor
Birkaç gün önce MediaTek’in sekiz çekirdekli mobil işlemcisini duyurmasının ardından pazardaki rekabetin kızışacağı yorumlarını yapmıştık ki bir güzel haber de Huawei cephesinden geldi. Çin’li üretici sonunda sekiz çekirdekli mobil işlemcisi hakkında bilgiler paylaştı.

Daha önce şirket CEO’su Richard Yu tarafından 2013’ün ikinci yarısına geleceği söylenen işlemci üzerinde an itibariyle çalışmalar sürüyormuş. Büyük bir olasılıkla ARM’nin Cortex A15 çekirdeklerini kullanacak olan sekiz çekirdekli K3V3, big.LITTLE mimarisine de sahip olabilir.

An itibariyle Huawei yeni K3V3’lerin üzerinde çeşitli optimizasyonlar yapıyormuş. Özellikle ısınma sorununa etkili bir çözüm bulunmaya çalışıldığı gelen bilgiler arasında. Ayrıca yeni yonga setinin enerji tüketimi anlamında da ciddi kazanımlar sağlayacağı iddia ediliyor. 28nm işlem teknolojisi ile üretilecek olan sekiz çekirdekli Huawei işlemcileri, 1.8GHz saat hızında çalışacak. (scroll)