25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

OnePlus One tanıtıldı

Üst düzey donanımına karşın ucuz fiyatıyla dikkat çeken OnePlus One tanıtıldı.

23 Nisan 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
OnePlus One tanıtıldı
Aylardır süregelen dedikodular ve tanıtımların ardından nihayet OnePlus One resmi olarak tanıtıldı. Cihazın özelliklerine ve fiyatına baktığımızda dibimiz düşmedi desek yalan olur. Bu cihaz Türkiye’de bu yurtdışı fiyatıyla satışa çıkacak olsaydı, geçen yıl Discovery’nin gösterdiği başarıyı ikiye katlayabilirdi.

Gücünü 2.5GHz saat hızında çalışan Snadpragon 801 işlemcisinden alan telefonda 3GB LPDDR3 RAM bulunuyor. 5.5 inçlik Full HD bir ekranla gelen OnePlus One, 401ppi piksel sıklığı sunuyor. Android’in en son sürümü olan 4.4Kitkat ile kutudan çıkan cihaz, arayüz olarak CyanogenMod 11S kullanıyor. Arayüz konusunda bu nedenle fazlasıyla kullanışlı, sade bir deneyim kullanıcılara sunuluyor.

Tasarım tarafına baktığımızda şirket ilk olarak alüminyum ve leke tutmaz çelik bileşenlerini denemiş. Bu denemelerde 198g ve 175g arasında değişen telefon ağırlıkları gören şirket, bunun kabul edilemez olduğunu düşünüp final modelinde magnezyum malzeme kullandı. Bu malzemeyle beraber telefonun ağırlığı 162gram olarak kaldı. Bu özelliğiyle şirket 5.5 inç telefonlar arasında en hafif modele sahip olduğu iddiasında.

Telefonun arka yüzeyine baktığımızda 13MP’lik Sony IMX214 sensörlü bir kamera görüyoruz. 4K video kaydı yapabilen bu kameranın daha önce çekim örneklerini ve 4K video örneğini yayınlamıştık. Peki kağıt üzerinde gerçekten çok iyi olan bu telefon için fiyat nedir dersiniz? Telefonun 16GB’lık versiyonu 299$, 64GB’lık versiyonu ise 349$ fiyatla satışa çıkacak. Ne diyelim, bu tarz ürünleri artık ülkemizde de görmek istiyoruz!

Kaynak: Hardware Plus

İlginizi Çekebilir: Samsung’tan 7 inçlik tablet-telefon