25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Robotun doğum yerine teknolojiyi götürdü

Teknosa, Şırnak Cizre’de açtığı 310. mağazası ile ‘81 ilde olma’ hedefine ulaştı. Cizre, adını dünyanın ilk robotunu geliştiren İslam alimi El-Cezeri’den alıyor.

MUSTAFA MEYDAN CİZRE18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Robotun doğum yerine teknolojiyi götürdü

TEKNOSA, 310. mağazasını Şırnak Cizre’de açarak 81 ilin tamamında mağaza hedefine ulaştı. Teknosa’yı hedefine ulaştıran mağazanın açılışını Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Cizre Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman yaptı. Teknosa, Türkiye’nin her köşesine teknoloji götürme hedefine, dünyada robot teknolojilerinin atası kabul edilen İslam alimi Ebû’l İz İbni İsmail İbni Rezzaz El Cezeri’nin vatanı Cizre ile ulaştı. Teknosa, böylece 81 ilde mağazası olan tek teknoloji perakende zinciri unvanını da kazandı.

Necil Oyman, açılışta şunları söyledi: “Teknoloji, toplumların ve bireylerin yaşam kalitesini artırmak, yaşamlarımızı kolaylaştırmak için var. Bundan 14 yıl önce çıktığımız yolda, tüm Türkiye’ye teknoloji götürmeyi, tüm vatandaşlarımızın teknolojiye erişmesini hedefledik. Cizre’de açtığımız mağazamız ile bu büyük hedefe ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 81 ilde olma hedefimize, dünya bilim tarihinde robotun atası kabul edilen El-Cezeri’nin vatanında ulaşmış olduk. 81 ilde var olmak, Teknosa için tüm Türkiye’ye daha iyi bir yaşam sunmak anlamına geliyor” dedi.