16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Samsung Galaxy S6 ne zaman çıkacak?

Samsung’un yepyeni telefonu Samsung Galaxy S6 piyasaya çıkmak üzere. Ne zaman çıkacağı merak edilen telefon, fiyatı ve muhteşem teknik özellikleri dikkat çekiyor.

20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Samsung Galaxy S6 ne zaman çıkacak?
Samsung’un yeni telefonu Galaxy S6’nın piyasaya ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Samsung’un S serisinin içerisinde bulunan telefon fiyatı ve mükemmel teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine toplarken teknoloji severler merakla bekliyor.
 
Samsung Galaxy S6’nın ne zaman çıkacağına dair kesin bir tarih henüz yok.Fakat, Samsung, metal çerçeveli ilk telefon olan Galaxy Alpha’nın duyurusunu yapmıştı. Fakat Güney Koreli firmanın metal çerçeveli telefonu Galaxp Alha, Galaxy Note 4 ve Galaxy S6 için test yapıldığı ortaya çıktı. Galaxy S6’nın tüm kasasının metal olması planlanıyor. Alpha ise tamamıyla metal olmayıp, sadece çerçevesi olacak. Alpha’nın arka kısımda ise Galaxy S5'in çukurlu polikarbonunu taşıyor. Ayrıca, Note 4 ile de benzer yapıda olacağı düşünülüyor. Samsung Galaxy S6 piyasa çıkmadan hakkında yer alan bilgiler doğru olmayabilir ama Sony ve HTC’nin plastiği tamamen bırakıp, metale yönelmesi , S6’nın da bu yönde olacağını gösteriyor.
 
 
Galaxy S6 Teknik Özellikleri:
 
Resmi olmamakla beraber Samsung'un Galaxy S6 modelinde yer vereceği donanıma konusunda teknoloji çevrelerince bir takım yorumlar yapılıyor. Buna göre Galaxy S6 akıllı telefon 16 çekirdek Samsung Exynos 8000 işlemci veya Qualcomm 810 işlemciyle gelecek. 4GB RAM ve 128GB dahili bellek özelliklerine sahip olması beklenen telefonun ekranı ise 5.2 inç olacak. Samsung Galaxy S6 4K çözünrlüğü de destekleyecek. Galaxy S6'nın aynı zamanda Full HD esnek ekran kullanacağı da iddia ediliyor. 21 megapiksel dahili kamerasıyla 8K çözünürlüğünde video çekimi yapabilmesi beklenen Galaxy S6'da şarj ömrü de uzun olacak ve 3300 ila 3500 tipi batarya kullanılacak.