19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İşte Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia Z3'ün teknik özellikleri!

Xperia Z serileriyle büyük bir kullanıcı kitlesine hitap eden Sony, Z serisinin yeni telefonu 3'ü çok yakında tanıtacak. Diğer yandan telefon gelmeden ortaya çıkan teknik özellikler kullanıcıları heyecanlandırdı.

Recep Güneş / Stargazete21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İşte Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia Z3'ün teknik özellikleri!

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcı kitlesine sahip olan Sony, geçtiğimiz yıllarda ilk Z modelini çıkardığında bu kadar tutacağını tahmin etmemiş olsa da Z serisi özellikle su geçirmez özelliğiyle dünyanın 4 bir köşesinde büyük bir yankı uyandırarak yüksek satış rakamlarına ulaştı.

İlk 2 modelle birlikte kendini daha da geliştirine Sony, kullanıcıların geribildirimlerini incelikle takip ederek yeni telefonu Xperia Z3 ile görünüşe göre mükemmelliğe üst sıralardan giriş yapmak istiyor. IFA 2014 fuarında yapacağı görkemli bir lansman ile tanıtılmasını beklediğimiz yeni akıllının teknik özellikleri ise yine göz kamaştırıyor.

Xperia Z3’ün 2.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 (Xperia Z2'de 2.3 GHz'lik Snapdragon 801'e yer verilmişti) ile geleceği, Full HD çözünürlüklü 5.2 inç ekran, 3GB RAM, 20 megapiksel arka ve 2 magepiksel ön kamera özelliklerine sahip olacağı ortaya çıktı. İşlemci tarafının güçlendirildiği dikkatlerden kaçmayan Z3'ün su geçirmez sertifikası da olacak..

Diğer yandan Xperia Z2'den 5 gram daha hafif olacak olan Z3 biraz daha ince ve ergonomik bir tasarımla kullanıcılar için teknoloji marketlerin raflarındaki yerini alacak. Ayrıca 5 Eylül 2014 - 9 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olan fuarda bir çok yeni akıllı telefonun tanıtılması bekleniyor.