20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sony'den akıllı gözlük atağı

Japon'yanın ünlü elektronik firması Sony de akıllı gözlük ürettiğini açıkladı. Firmanın ürünü benzerlerinden farklı olarak her türlü gözlüğe takılabilme özelliğine sahip.

18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sony'den akıllı gözlük atağı
Bugünlerde başı hackerlar ile dertte olan Sony, giyilebilir teknoloji alanındaki yeni ürününü duyurdu. Firmanın SmartEyeglass Attach adını verdiği cihazı Ocak ayında ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan CES fuarında ziyaretçilere tanıtacağı açıklandı.
 
Her türlü gözlüğe takılarak kullanılabilen yeni ürün 0.23 inç yüksek çözünürlüklü OLED bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü ise 640x480 piksel. Cihazı gözlüğe takan kişi bu ekrandaki bilgilere bakarak kullanıyor. Ürün için özel bir OLED panel geliştiren Sony, aksesuarın yüksek görüntü kalitesi sunduğunu açıkladı.
 
Giyilebilir cihazın 2 metre mesafede 16 inçlik bir ekranın görüntü etkisini sunduğunu açıklayan firma, ürünün Wi-Fi özelliğiyle akıllı telefonlarla bağlantı kurabildiğini ifade ediyor. Birbiri ile bağlantılı iki parçadan oluşan gözlükteki bu parçalardan biri gözlüğün bir sapına diğeri ise öteki sapına takılarak kullanılıyor. Ekranın bulunduğu parçanın ağırlığı 22 gram iken diğer parça ise 18 gram ağırlığında. Yani ürünün toplam ağırlığı 40 gram. ARM Cortex A7 işlemci kullanan aksesuar aynı zamanda Bluetooh teknolojisini de destekliyor.
 
2015 yılında seri üretime geçmesi beklenen akıllı gözlük modülünün fiyatı ile ilgili bir bilgi açıklanmadı. Ancak benzer bir ürün olan Google Glass'tan daha ucuz olması bekleniyor.
 
Kaynak: Al Jazeera