25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vine sonunda Windows Phone'a geliyor

Android ve iOS kullanıcıları tarafından uzun süredir kullanılmakta olan ve 6 saniyelik videolar çekerek paylaşmaya imkan sağlayan mobil uygulama Vine, sonunda Windows Phone kullanıcıları için de yayınlanacak. Bu yıl içerisinde Windows Phone için piyasaya sürülmesi beklenilen Vine uygulamasının sadece Nokia Lumia akıllı telefonlar üzerinde çalışacağı duyuruldu.

12 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Vine sonunda Windows Phone'a geliyor
Geçtiğimiz gün Nokia tarafından resmen duyurulan yeni amiral gemisi Lumia 1020 ile aynı zamanda yayınlanan Vine'ın Windows Phone'a geliş haberi de araya sıkıştırılmış oldu. Flipboard ve Path gibi diğer popüler mobil uygulamaların da yakın zamanda Windows akıllı telefonlar üzerine gelmesi bekleniyor.
Video paylaşım platformu Vine'ın bu yılın ilerleyen zamanları içerisinde Windows Phone akıllı telefonlar üzerine geleceği açıklamasıysa Nokia global satış ve pazarlama başkanı Chris Weber tarafından Mashable'a yapıldı.

Nokia Lumia telefonlar için geliştirilen uygulamaların tam anlamda cihaz kamerasıyla entegrasyon gibi özel yeteneklere sahip olacağı gelen diğer bilgiler arasında. Sosyal uygulamaların Android ve iOS sürümlerindeyse kamera işlevleri genellikle cihazın dahili kamerasının tüm yeteneklerini tam olarak kullanamamakta.

Lumia akıllı telefonlar ile kullanıcılar cihazın sahip olduğu tüm kamera özelliklerini doğrudan uygulama içerisinde kullanabilecekler ve istedikleri gibi resim çekip, video kaydedebilecekler.

Birçok popüler mobil uygulamanın yavaş yavaş Windows Phone tarafına da geçtiğini görmek Nokia ve Microsoft arasında gerçekleşen işbirliğinin iyi gittiğinin bir göstergesi niteliğinde. Bakalım yakın zaman içerisinde hangi popüler mobil uygulamaların Windows Phone versiyonlarını göreceğiz?