26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Malatya için söyle: Aşağıdan gelir omuz omuza

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Malatya'nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımına yönelik bir çalışma daha gerçekleştirdi.

stargazete.com24 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Meclisi tarafından yapılan tanıtım çalışmasının ''Malatya, Anadolu'nun tarih ve kültürel mirasının yuvası'' ana teması çerçevesinde hazırlandığını ifade eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'' Malatya kültürünü ve değerlerini doğru bir şekilde tanıtabilmek, yansıtabilmek adına son derece hassas bir tutum içerisindeyiz. Bu sosyal ve kültürel yapının ifadesi adına hazırladığımız çalışmada, Malatyamızın görselleri ile; Malatya yöresine ait Aşağıdan Gelir Omuz Omuza türküsünü bir araya getirdik. Yaklaşık  dokuz dakikalık kısa bir tanıtım filmi niteliğinde hazırladığımız çalışmamız, Malatya'nın değerlerini gelecek kuşaklara taşımak adına çok önemlidir. Son derece amatör bir ruhla, Gençlik Meclisimiz tarafından, mütevazi imkanlar ile hazırlanan bu yapım, büyük bir heyecan, sınırlı bir bütçe ve ciddi bir özveri ile ortaya çıkmıştır. Malatya'nın bu güzelliklerini, adeta bir müzik klibi seyir tadında izleyenlerin; memleket hasretlerini azaltıp, sıla ve gurbet duygusunu hep beraber hissedeceklerine inanıyorum. Tüm bunların yanı sıra, çalışmamızda yer alan mekanların, izleyenler tarafından yeniden keşfedilmesi ise, bizler için, muhakkak ki  apayrı bir mutluluk olacaktır. ''

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, kent kültürünü ve sosyal dokusunu koruyarak devam ettirmek çabası adına yapılan bu duyarlı çalışmanın görsel çekimlerinin, montaj, stüdyo ve kayıt gibi işlemlerinin yaklaşık olarak 3 ay sürdüğünü belirtirken; büyük bir emek neticesi hazırlanan bu yapımın, Malatya'yı Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmanın yanı sıra bize ait olan değerler ve bu değerler ile gençlerin bütünleşmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu bildirdi. Genel Sekreter Yıldırım, bu çalışma için yapılan çekimlerin Akçadağ Levent Vadisi, Darende Somuncu Baba Külliyesi, Battalgazi Kanlı Kümbet, Günpınar Şelalesi, Arapgir Millet Hanı, Tohma Kanyonu, Sultansuyu Harası, Beşkonaklar Caddesi, Arapgir Mirliva Ahmet Paşa Cami, Molla Eyyüp Kütüphanesi, Emiroğlu Kümbet, Çobanoğlu Konağı gibi Malatya'nın tarihi ve doğal birçok noktasında gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, sözlerine; Gençlik Meclisi Konservatuar öğrencilerine, bu yapıma emeği geçen ve çekimler boyunca ilgisini esirgemeyenlere, kültürel mirasımızı sağduyu ile gelecek nesillere taşımaya çalışan herkese,  Malatya halkına ve çalışmanın her aşamasına maddi ve manevi büyük  destek sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ederek son verdi.

Konsey tarafından verilen bilgilere göre, hazırlanan tanıtım çalışması,  Malatya'nın uydu ve karasal kanallarında yayınlandığı gibi; Kent Konseyinin sosyal medya paylaşım ağlarında da yer alıp, izlenilebilmektedir.