23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ortadoğu'nun En İyi Classic Butik Oteli

World Boutique Hotel Awards 2014'de Ortadoğu'nun En İyi Classic Butik Oteli ödülü Montania Special Class Hotel'e

17 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ortadoğu'nun En İyi Classic Butik Oteli

Turizmin ülkeleri, kıtaları, şehirleri, farklı dil,din, ırktan insanları birleştirici barış ve dostluğun davetkar sesinde İngiltere Londra da Montcalm Hotel’de global anlamda tek olan butik otel ödüllendirme sistemi olan World Boutique Hotel Awards 2014 galasında turizm ve otelcilik dünyası bir araya geldi. Australia, Fiji, Germany, Hong Kong, Iceland, Indonesia, Laos, Netherlands, Norway, South Africa, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Turkey, ingiltere ve Amerika gibi birçok ülkeden otel sahipleri ve yetkilileri ödüllerini almak için o gecede hazır bulundu.

Oldukça renkli karelerin yaşanıldığı o gecede ödüller sahiplerini bulurken ülkemizden de Montania Class Hotel, Hypnos Design Hotel, Les Ottomans Hotel farklı kategorilerde ödüle layık görülen oteller arasındaydı.

   1416058004_004.jpg

Bursa’nın otelcilikte gururu oldular

Bursa Mudanya’ya Ortadoğunun en iyi klasik oteli ödülüyle dönen Akın Esgin ve ekip arkadaşları haklı gururu yaşatan isimler oldu.

Akın Esgin;

"Dünyanın dörtbir yanından otel sahipleri geceye kalkıp gelmişlerdi. Çok çeşitli tarzda çok kaliteli oteller finale kalmışlardı. Işte o an da ödülün ne kadar önemli bir ödül ve ne büyük bir kazanım olduğunu anladım. Böyle bir ödülü  Bursa Mudanya’ya getiriyor olmak , bunun yapılabilirliğini gösterebilmek bizler gibi idealist girişimcilere cesaret vereceği ve yol göstereceği için çok ama çok mutluyum.

Kalben belirtmeliyim ki bu başarıyı yakalamamızda temel felsefemiz kimseye yapamaz gözüyle bakmamak oldu. Ekibimizdeki her birey ben dahil olmak üzere çapraz frekanslarla adım adım her pozisyonlamayı hak ederek satış müdürümüzden  insan kaynakları müdürümüze , resepsiyonistimizden garsonumuza Montania Otelin kendine özgü geliştirdiği otel filozofisiyle ve felsefesiyle başarıya, en iyi olmaya, şımarmamaya, mütevazi kalmaya  büyük bir özen, hassasiyet, disiplin, olağanüstü bir çaba , öz ve ruhumuzu koyarak bugünlere gelmiş bulunuyoruz.

                1416058051_0002.jpg

Bu ödülün ayrı bir manevi değeri  var. Montania Special Class Hotel'i daha güçlü yarınlara taşımak  için çıktığımız yolda doğru ve emin adımlarla ilerlediğimizi, bu işin başına geçip hayallerimizi ve hedeflerimizi konuştuğumuz zaman neyi  nasıl yapamayacağımızı anlatanlara hayallerimize yapacaklarımıza inanmayanlara, yaptığımız yatırımların Mudanya’ya çok olduğunu söylenlere, restoranımızdan vagon cafemize tutmaz, Bursa ‘ya uzak  diyenlere  bugün bunların tam tersi olduğunu bizim yönetim ve ekip ruhumuzla olamaz yapılamaz manasına gelen yorumları geride bıraktığımız üç yılın sonunda hedeflerimiz ve hayallerimiz doğrultusundaki başarılı sonuçları yaşayarak ve yaşatarak neyi  nasıl yapabiliriz ve kimlerle yapabilirizi ortaya koyarak bu ana erişmiş olmak bizim için büyük bir onurdur. Emeği geçen bu yolda bize inanan herkese sonsuz teşekkür ediyorum…   

1416058225_montania.jpg

İki gün temalı düğünler üzerine çalışıyoruz

Türkiye’nin unutulmaz en bilinen düğünlerini yapan oteli olma yolunda  yoğun çalışmalarımız var. İki gün temalı düğün organizasyonları sunacağız. Otelimizin farkını yaşamak isteyen ve bunun için özellikle bizleri tercih eden farklı ülkelerden ve ülkemizden  2015 yılı için almış olduğumuz rezarvasyon taleplerinin yoğunluğu  bizler için, Mudanya için marka şehir olma yolunda ilerleyen Bursamızın turizm ve otelciği adına son derece önemlidir. Bu bilinç sağlam irade ve sağ duyuyla üzerimize düşeni nen iyisini  yapmaya devam edeceğiz. Otelimizin ve Bursamızın şanlı tarihine ve gerçek efsanesine layık olacağız"

Akın Esgin ve Ekip arkadaşlarının bu haklı gururunu siz değerli okuyucularımla ve sizlerle paylaşmak beni son derece heyecanlandırmıştır, gerçekten bu başarıyı hak eden gençler takdir edilmelidir.

Yürekten alkışlarım kalemimin ucunda …

             1416058102_0003.jpg

2014 World Boutique Hotel Awards winners

 Classic Elegance:

The Americas’ Best Classic Boutique Hotel - The Great George, Canada

Asia’s Best Classic Boutique Hotel - Casa Colombo, Sri Lanka

Europe’s Best Classic Boutique Hotel - The Poseidonion Grand Hotel, Greece

The Middle East’s Best Classic Boutique Hotel - Montania Special Class Hotel, Turkey

 World's Best Boutique Hotel 2014

Saffire Freycinet (pictured above - Tasmania, Australia –

City:

 Africa’s Best City Boutique Hotel - The Peech, Johannesburg, South Africa

The Americas’ Best City Boutique Hotel - Hotel LM, Cartagena, Colombia

Asia’s Best City Boutique Hotel – The Pottinger Hong Kong, China

Australasia’s Best City Boutique Hotel - Ovolo Laneways, Melbourne Europe’s

Best City Boutique Hotel - Grandhotel Hessischer Hof, Frankfurt

The Middle East’s Best City Boutique Hotel - Hypnos Design Hotel, Istanbul

Best in region winners

Africa's Best Boutique Hotel - Palala Boutique Game Lodge (Limpopo, South Africa)

Asia's Best Boutique Hotel - Viceroy Bali (Ubud, Indonesia)

Australasia's Best Boutique Hotel - Saffire Freycinet (Tasmania, Australia)

Europe's Best Boutique Hotel - The Toren (Amsterdam, Netherlands)

The America's Best Boutique Hotel - Echo Valley Ranch & Spa (British Columbia, Canada)

The Middle East's Best Boutique Hotel - Les Ottomans (Istanbul,Turkey)

Alper Tekbaş