25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Uşaklılar fayton sefası sürüyor

Uşak'ta yaz mevsimiyle birlikte işlek caddelerde fayton gezileri başladı. Uzun yıllar özellikle düğünlerde gelin alma törenlerinde binek olarak kullanılan faytonlar, günümüzde nostaljik gezilere yarıyor.

Cihan24 Temmuz 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Uşaklılar fayton sefası sürüyor
Adliye önünde bekleyen faytoncular, mesleğin yok olduğunu dile getirdi. Yıllar önce faytonların Uşak için en önemli ulaşım aracı olduğunu ifade ederek, "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte maalesef faytonlar da bazı mesleklerde olduğu gibi tarih olmaya başladı. 15 yıl önce il merkezindeki fayton sayısı bir iki taneye kadar düşmüştü ve meslek tamamen bitti. Şimdi ise yeniden bir canlanma var. Şu an fayton sayısı beşe ulaştı. Cadde boyunda bu nostaljik yolculuğu, cüzi bir miktar karşılığında vatandaşlarımıza sunuyoruz. Nostaljik bir gezi yapmak isteyen vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor." dedi.

Babadan gelen mesleği devam ettirdiğini belirten Sami Akçiçek de, "65 yaşındayım ve kendimi bildiğimden bu yana atlarla birlikteyim. Millete bu nostaljiyi yaşatmak için elimizden gelen bütün imkanları kullanıyoruz. Sayın valimiz ve belediye başkanımız bize sahip çıkıyor. Bizim araçlarımız özeldir, vatandaşlarımız bizi tercih ediyor. Bu mesleği devam ettirip Uşaklılara nostalji yaşatmak istiyoruz. Fayton gezisi özellikle çocukların ilgisini çekiyor ve aileler de onların bu isteğini kıramıyor." şeklinde konuştu.