19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Akdeniz'de nişan, Ege'de düğüne gelin damat..

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü', bu yıl bir ilke sahne olacak. Etkinliğe katılan bir çiftin Akdeniz'de nişanı, Ege'de de düğünü yapılacak.

DHA4 Mart 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Akdeniz'de nişan, Ege'de düğüne gelin damat..
Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi ile Kızlan Köyü Muhtarlığı'nın desteğiyle 5 Mayıs'ta 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılan bir çiftin Akdeniz'de nişanı, aynı gün Ege'de düğünü yapılacak. Datça ilçe merkezinde Akdeniz'deki Kumluk plajı önünden başlayarak sahil yolu ve Burgaz ören yeri üzerinden tarihi yel değirmenleri ve Kızlan Köyü'nü geçerek Ege Denizi'ndeki Gereme sahilinde sona eren 12 kilometrelik yürüyüşe katılmak isteyecek gelin- damat adayları arasından belirlenecek en şanslı çift, rüya gibi bir düğünle dünyaevine girecek.
Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün fikir babası DAÇEV Kurucu Başkanı Turgay Sönmez, 14 yıl önce bir grup doğaseverin bir araya gelerek başlattığı yürüyüşün o günden buyana aralıksız olarak sürdürüldüğüne dikkat çekti. Tertip komitesi adına bir açıklama yapan Sönmez, "Böylesine uzun soluklu bir etkinlikte bu yıl bir ilki gerçekleştireceğiz. Yürüyüşün başladığı Akdeniz sahilinde nişanlanacak olan bir çifte, aynı gün yürüyüşün sona erdiği Gereme sahilinde düğün yapacağız. Düğünün tüm masrafları tertip komitesi tarafından karşılanacak. Gelin ve damadı ayrıca üç gün süreyle ilçemizde konuk edip ağırlayacağız. Gelin ve damat adaylarının, Datça Çevre ve Turizm Derneği'ne başvuruda bulunmalarını bekliyoruz" dedi.
Kaymakam Hamdi Üncü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Datça'nın Türkiye ve dünyada çok ayrıcalıklı bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Üncü, "Akdeniz ile Ege'nin arasında bir parmak gibi uzanan Datça yarımadası, bir denizden diğerine yürüyerek gidilebilen çok özel bir konuma sahip. Datça'nın bu farklılığını tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan geleneksel Akdeniz'den Ege'ye Dostluk Yürüyüşüne katılacak olan bir çift bu ayrıcalıklı mekanda evlenerek Datça'nın tarihine isimlerini yazdıracaklar" diye konuştu.