19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ali Özerden: Türkiye’nin Kendi Markaları Olmalı

Türkiye’nin dünya tekstil sektöründeki konumunu değerlendiren Kasha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özerden, önemli açıklamalarda bulundu. Özerden, “Türkiye imalat yeri gibi çalıştığı sürece ilerleyemez” dedi.

18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ali Özerden: Türkiye’nin Kendi Markaları Olmalı

Kasha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özerden Türkiye’nin, gelişmiş ülkelerin imalat yeri gibi çalıştığı sürece sektörde ileriye gitmesinin mümkün olamayacağını ve kendi markalarını çıkarması gerektiğini belirtti. Özerden, “Türkiye markalar oluşturup hedef pazar olarak dünyaya yönelmeli" diye konuştu.


Kasha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özerden, Türkiye'nin tekstil sektöründe önünün tıkandığını  belirterek “Avantajımız çok. Tekstil, Türkiye'nin olmazsa olmazı. Üretimde başarılıyız. Hatta bu alan, işsizlik konusunda dahi bize bir çözüm sunuyor. Ancak Türkiye kabuğunu kırmalı ve artık dünya markaları için çalışma motivasyonunu biraz kendi markalarına kaydırmalı. Avrupa'ya çok yakınız. Yani imalatçı yönümüzü, başarılı markalar ile taçlandırırsak dünyaya açılabiliriz. Kendi markamız daha çok olmalı" dedi.


Özerden sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye ve özellikle İstanbul aslında tekstilde çok avantajlı. Kozmopolit bir yapımız var. Dünyayı takip ediyor, onların ihtiyaçlarını biliyoruz. Dolayısıyla potansiyel olarak modaya yön verme özelliğimiz var. Pek çok akım Türkiye’den doğabilir, Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya yayılarak dünyayı etkileyebilir. Ancak bunun için sadece üretim merkezi olmak yeterli değil. Dünya markası firmalar üretimlerini Türkiye’de yaptırıyor. Bunu yeterli görmemeliyiz. Kadınlarımız modayı takip ediyor ve bu da markaları tetikliyor. Yani markalar müşterilerinin iteleyici gücünden faydalanıyor. Üstelik Türkiye’nin turizm potansiyeli de çok yüksek. Global ölçekte alıcıları var. Buradan daha güçlü markalar doğabilir”