19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Barış Manço Çocuk Parkı'nı Batıkan Manço açtı...

SANATÇI Barış Manço'nun anısına Adapazarı Belediyesi tarafından Adapazarı Şeker Mahallesi stad arkasında yaptırdığı Barış Manço Çocuk Parkı'nın açılışı, Barış Manço'nun oğlu Batıkan Manço tarafından yapıldı.

DHA22 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Barış Manço Çocuk Parkı'nı Batıkan Manço açtı...



Açılışa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Serdivan Belediyesi Başkan Vekili Selvet Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Barış Manço'nun oğlu Batıkan Manço ile Barış Manço Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Şeker İlköğretim Okulu Müdürü Müdür Turan ve okul öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.


GELECEK NESİLLER


Babasının adının taşıdığı parkın açılışına gelen Batıkan Manço, "Babamın ölümünün üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen hala böyle projelerle yaşatılıyor olması beni çok onurlandırdı. Beni ne kadar onurlandırdınız anlatamam. Annem adına ve ağabeyim Doğukan adına çok teşekkür ediyorum. Manço soyadı çok gururla taşıdığım ve sorumluluğu çok büyük bir soyadı. Doğukan ağabeyim Panama'da olduğu için açılışa katılamadı. Böyle projeleri görmek bizi gururlandırıyor. Babam diye söylemiyorum ama büyük küçük herkese çok değer kattı. Böyle projelerle gelecek nesiller de babamı tanıyacak ve yaşatacak" dedi.


ENGELLİLER İÇİN SALINCAK


Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise gelişen dünyada isteklerin de değiştiğini belirtti. Dişli, "Böyle değişik bir park olsun istedik. İçinde büyüklerin spor yapabileceği küçüklerin eğlenebileceği ve en önemlisi ilçemizde bir ilk olan engellilerin de rahatlıkla sallanabilecekleri bir park olsun istedik.Arkadaşlar parkın yapımında büyük emek verdi.Hepsini kutluyorum.Bu parkları yapmak belediyeler için zor değil kolay ancak bunu yaşatabilmek önemli.Parkın adını da ülkenin önemli değerlerinden biri olan bize ve çocuklarımıza hep örnek olan sevgili sanatçımız Barış Manço'nun adını verdik. Açılışımızda değerli oğlu Batıkan Manço da katılarak bizi bu günde yalnız bırakmadı. Sayın Büyükşehir belediyemiz ve Kaymakamımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Süleyman Dişli, günün anısına Barış Manço'nun oğlu Batıkan Manço'ya plaket verdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Adapazarı İlçe Kaymakamı İsmail Gündüz de açılışa katılan Barış Manço Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine çiçek verdi.