25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bir başarılı kadın öyküsü de Denizli'den..

DENİZLİ'de üniversiteyi kazanmasına rağmen okutulmayan ve evlendirilen 1 çocuk annesi 47 yaşındaki Suna Kunter, ev kadını olmak yerine 19 yıl önce işyeri açtı. Yıllardır onlarca kadını meslek sahibi yapan ve yılın altın kadını seçilen Suna Kunter, şimdi Denizli'de moda dünyasına yön veriyor.

DHA7 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bir başarılı kadın öyküsü de Denizli'den..
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yılın altın kadınını ödüllendiriyor. Denizli'de 2013 yılının altın kadını moda evi sahibi Suna Kunter oldu. İnönü Caddesi'ndeki Suna Moda Evi'nin sahibi olan Suna Kunter, bir arkadaşının Kent Konseyi Kadın Meclisi'ne başvurarak kendisini aday gösterdiğini ifade edip, "Kaderime boyun eğmedim, iş yerini açtıktan 19 yıl sonra beni yılın kadını seçtiler" dedi.


ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI AİLESİ GÖNDERMEDİ


Denizli Kız Meslek Lisesi Giyim Bölümü'nden 1985 yılında mezun olan Suna Kunter, bir yüksekokulun giyim bölümünü kazandı, ancak ailesi göndermedi. Bir yıl sonra da Yüksel Kunter ile evlenen Suna Kunter 1 çocuk sahibi oldu. Türk kadınının son yıllarda bir çok alanda sesini duyurmaya başladığını dile getiren Suna Kunter, şunları söyledi:


"Bizim zamanımızda girişimci kadınların, okumak isteyenlerin yolu fazla açılmıyordu. Maalesef benim ailemde de 'Kocası baksın' düşüncesi hakimdi. 1986 yılında evlendim. Evimde çanta diktim, terzilik yaptım. İşyeri açmaya karar verdim. Eşimi ve ailemi ikna ettim. Benim çalışmamı istemeyen ailemin maddi desteğiyle Denizli'nin ilk penye üretim atölyesini açtım. O atölyede şu anda kişiye özel elbise, abiye dikimi yapıyoruz. Denizli'de modayı takip eden çok sayıda kadın müşterim var. 19 yıldır yanımda 40 civarında kadın çalıştı ve mesleği öğrendi. Şu anda 3 kişi çalışıyoruz. İşlerin yoğun olduğu yıllarda 10 kişi çalıştığımız oldu."


Ailelere çağrıda bulunan Kunter, "Mutlaka kız çocuklarınızı okutun. Okulda başarısız olanları evde bekletmeyin, meslek edindirin. Türkiye, kadınların da üretime katılması, eğitim seviyelerinin yükselmesi ile çağdaş ülkeler seviyesine gelecektir" diye konuştu.


Suna Kunter, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında düzenlenecek törenle 'Yılın Altın Kadını' ödülünü alacak.