26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çocuklarıma iyi bak deyip intihar etti

ADIYAMAN'da, psikolojik tedavi gören 2 çocuk annesi 49 yaşındaki Nazife Bozat, eşine 'Çocuklarıma iyi bak, onları üvey anne eline bırakma' notunu bıraktıktan sonra kendisini tavana asarak yaşamına son verdi.

Sercan SAKAR/ADIYAMAN, (DHA) 26 Şubat 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çocuklarıma iyi bak deyip intihar etti
Olay, sabah saatlerinde Karapınar Mahallesi 2829'uncu Sokak'ta meydana geldi. Nazife Bozat, servis şoförü eşi Abuzer'i işe, çocukları 10 yaşındaki Baran ile 8 yaşındaki Aliş'i okula gönderdikten sonra evde yalnız kaldı. Bir süre sonra yakınları, ziyaret etmek istedikleri Nazife Bozat'ın çağrılara cevap vermemesi üzerine, psikolojik tedavi gören kadının intihar etmesinden şüphelenerek kapıyı kırarak içeri girdi. Eve giren yakınları 2 çocuk annesi Bozat'ı tavana asılı halde görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

'ÇOCUKLARIMI ÜVEY ANNE ELİNE BIRAKMA'

İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri asılı olduğu tavandan indirilen kadının öldüğünü saptadı. Nazife Bozat'ın öldüğünü öğrenen yakınları ağlarken, bu sırada okuldan gelen ve annesinin cesedini görünce gözyaşına boğulan 8 yaşındaki Aliş Bozat komşuları tarafından evden uzaklaştırıldı. İntihara ilişkin evde inceleme yapan polisler ise 2 çocuk annesi kadının ölümünden önce bir mektup bıraktığını belirledi. İncelenmek üzere el konulan mektupta Nazife Bozat'ın eşinden evlenmemesini rica ettiği öğrenildi. Bozat'ın kız kardeşleri Özgül ve Fatma'dan çocuklarına bakmasını istediği mektubunda, "Abuzer, ben bu hastalıktan kurtulamadım. Bu şekilde yaşamak zoruma gidiyor. Size bakacak durumda değilim. Çocuklarıma iyi bak. Onlar benden sana emanet. Baran'a Özgül, Aliş'e de Fatma baksın. Onları üvey anne eline bırakma. Ben bu dünyayı sevmedim, onun için kendi isteğimle hayatıma son veriyorum. Anneme söyleyin üzülmesin, sadece bana dua etsin. Ölümü özledim yaşamak isterken delice."

Polis ekipleri ve Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemeler sonrasında Nazife Bozatın cesedi otopsi yapılamak üzere Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.