4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Kar festivalinde sucuk ekmek ikramı

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekir Yaylası'nda düzenlenen 'Erciyes Kar Festivali' devam ederken, etkinliklere katılanlara sucuk ayran dağıtıldı.

17 Şubat 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kar festivalinde sucuk ekmek ikramı
Festival etkinlikleri kapsamındaki kızak kayma yarışmaları ilgi gördü. Sokak çalgıcılarının kar üzerinde verdiği konser de festivale renk kattı. Fotoğraf sanatçısı Hamza Aktaş'ın 'Karda Düşenler' adını verdiği fotoğraf sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından açıldı. Sergide Aktaş'ın Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak ve kızak kayarken düşenlerin anlatıldığı 100 fotoğraf yer aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Mekanik tesislerin yapımı büyük ölçüde bitti. Alışveriş merkezi, kafe, lokanta gibi sosyal tesisler de yapıldı. Otel inşaatlarına ilkbaharda başlanacak. Artık Erciyes'i yurt içi ve dışında tanıtmamız lazım. Kar festivalini de bu amaçla düzenledik" dedi.
Festivalde kayakçıların akın ettiği Erciyes'e gelen engelliler de tekerlekli sandalyelerinden inip kayakla kaymanın keyfini yaşadı.