19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kızı için tam 73 kilo verdi!

İzmir’de aşırı kiloları yüzünden defalarca diyet yapan ancak girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine 180 kiloya ulaşan Cevdet Laçinkaya, 7 ayda 73 kilo verdi.

İHA12 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kızı için tam 73 kilo verdi!
Büyük değişimin perde arkasındaki kahramanı ise Laçinkaya’nın küçük kızı oldu.

İzmir’de evli ve bir çocuk babası olan Cevdet Laçinkaya, fazla kilolarıyla baş edebilmek için diyete başladı, spor yaptı ancak zayıflamak uğruna attığı her adım kendisine kilo artışı olarak geri döndü. Önce tansiyon, nefes darlığı ardından yürüme bozukluğu rahatsızlıkları ile mücadele etmeye başlayan Laçinkaya 180 kilo ağırlığına ulaştı. Laçinkaya’nın aşırı kiloları zamanla küçük kızının kabusu oldu. Kiloları yüzünden kızının arkadaşları arasında alay konusu olan baba, çareyi cerrahi müdahalede buldu.

Operasyon için bıçak altına yatan ve tüp mide ameliyatı olan Baba Laçinkaya, “Kendimi bildim bileli kiloydum. İlkokulda kilolu bir çocuktum. Lisede ise arkadaşlarım ile aramdaki fark açılmaya başladı. Daha önce birkaç diyet denedim başarılı oldum fakat daha fazla kilo almaya başladım. Evlendikten sonra ise 180 kiloya kadar çıktım. Aldığım kiloları vermek benim için daha zordu. Ama bu kararımda kızım etkiliydi. İrem’in hayatını genellikle dışarıdan izliyordum. Evdeyken birlikte vakit geçiriyorduk ama dışarı çıktığımız zaman kızımı bakışlardan rahatsız olmaması için uzaktan izlemek zorunda kalıyordum" dedi.

HEDEF 90 KİLO

Laçinkaya aşırı kiloları yüzünden özellikle toplu taşıma araçlarından faydalanamamanın ve kıyafet tercihinde beğeninin söz konusu olmadığını bedene uygun olanı tercih etme zorunluluğunun yaşanan güçlükler arasında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Hayatımda birçok değişiklik meydana geldi. Genellikte insanlar, ‘boğazını tutamıyor’ ya da ‘çok yiyor’ gibi düşünüyor olabiliyor. Ama toplu taşıma araçlarına binemiyorsunuz. Ben birkaç yıl toplu taşıma araçlarına binemedim. Kıyafet konusunda da özellikle yakışanı değil üzerinize olanı almak zorunda kalıyorsunuz. Ancak artık alışveriş yapmak bana artık keyif veren bir durum halini aldı. Şimdilerde 107 kiloyum. 6 XL’den 2XL bedene düştüm. Hedefim 90 kilo olmak. Hayatla bir hesaplaşmam vardı ona cesaret ettim kazanma yolunda da ilerliyorum.”
Laçinkaya’nın hayatındaki büyük değişimin nedeni olan küçük kızı İrem de babasıyla yaşadığı bir anısını paylaşarak şöyle konuştu: “Babam doktora gitmek zorunda kaldı çünkü çok kiloluydu. Babam beni hiç okula gelip almıyordu. Eve gidince soruyordum, ‘neden gelmedin baba diye? cevap veremiyordu. Ama artık babam zayıfladı ve beni okuldan alıyor, baleye götürüyor. Bir gün sinemaya gitmiştik orada bana, ‘baban için çok kilolu’ demişlerdi. Ben de bunu babama söylemiştim. Ama ben babamın her halini seviyorum.”

TÜP MİDE AMELİYATI

Laparaskopik yöntemle midenin bir kısmının alınmasına neden olan cerrahi müdahale sayesinde ikinci kez hayata ‘merhaba dediğini aktarar Laçinkaya, “Hayatınıza bir bebek gibi ufacık bir mide ile devam ediyorsunuz yeniden doğmuş biçimde oluyorsunuz. Artık kızımla birlikte yemek yemek zorunda olsak bir porsiyonu bitiremiyoruz” dedi.