18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Konya'da Tarihi Mezar Taşları Müzesi yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Mezar Taşları Müzesi yapıyor. Müzede, çeşitli mesajların bulunduğu mezar taşları sergilenecek.

Cihan10 Mart 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Konya'da Tarihi Mezar Taşları Müzesi yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden Tarihi Mezar Taşları Müzesi inşaatını incelemede bulundu. Akyürek, yapılan çalışmayla hepsinde ayrı bir mesaj bulunan tarihi mezar taşlarının bilgileriyle birlikte sergileneceğini söyledi. Üçler Mezarlığı'nda kamulaştırılan bir alanda başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, belediye olarak Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirterek, tarihi mezar taşlarının sergileme alanı ve idari bölümleriyle bir Mezar Taşları Kompleksi oluşturduklarını ifade etti.
Tarihi mezar taşlarının bilgileriyle birlikte bu alanda sergileneceğini kaydeden Başkan Akyürek, hepsinde ayrı bir mesaj olan mezar taşlarının kaybolup gitmesinin önleneceğini, kültürün gelecek kuşaklara aktarılmış olacağını vurguladı.

"KONYA KÜLTÜRÜNÜN KALBİ, BU BÖLGE OLACAK"

Yapılan çalışmayla bölgenin değerinin artacağını, değişim ve dönüşümün başlamış olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, "Buraya gelecek ziyaretçiler, bir sosyal, kültürel, ticari değişime imza atmış olacak. Hem Konya kültürüne, hem bölgenin, hem de şehrin gelişimine katkı yapılacak. Bu bölgeyi bir kültür bölgesi, müzeler bölgesi olarak planlamıştık. Ona doğru gidiyoruz. Akçeşme'de yaptığımız kentsel dönüşüm ve tarihi Konya evlerinin ortaya çıkarılması çalışması, Çukur Camii'nin restorasyonu, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Hacıveyis Camii restorasyonu, Üçler Mezarlığı düzenlemesi, tarihi bölgeye hizmet veren otel, Mevlana Kültür Merkezi, Konya Müzesi, Spor ve Kongre Merkezimiz ve devam edecek diğer yatırımlarla Konya'mızın bu bölgesi Konya kültürün kalbi konumuna gelmiş olacak." dedi.

"1 MİLYON 200 BİN LİRAYA MAL OLACAK"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçler Mezarlığı yanında yapımı devam eden Tarihi Mezar Taşları Müzesi, 2 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek ve yaklaşık 1 milyon 200 liraya mal olacak. Yapım süresi 120 gün olan Tarihi Mezar Taşları Müzesi'nde tarihi mezar taşlarının sergileneceği kameriyelerin yanında; gasilhane ve idari birimlerin olduğu ana bina, bahçede gezinti alanları, süs havuzu ve otopark yer alacak.