18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Maç sırasında sahaya paraşütle indi

Hakkari'de Şehir Stadı'nda oynanan Hakkari Zap Spor ile Yeni Diyarbakır Spor maçı sürerken, Berçelan Yaylası'ndan atlayan sporcu yamaç paraşütüyle sahanın ortasına iniş yaptı. Paraşütçü, saha görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

DHA2 Aralık 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Maç sırasında sahaya paraşütle indi
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Hakkari Zap Spor ile Yeni Diyarbakır Spor takımları bugün Hakkari Şehir Stadı'nda karşı karşıya geldi. Hakkarispor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta ilginç bir olay yaşandı. Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Berçelan Yaylası'ndan yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yapan Hasan Tur, maç devam ederken sahanın ortasına indi. Futbolcular ve hakemin şaşkın bakışları arasında sahaya inen Tur, bir süre saha görevlileriyle tartıştıktan sonra dışarı çıkarıldı. Tur, havadayken iniş yapabileceği tek nokta olarak burayı tespit ettiğini belirtirken, hakem de bu sırada maçı durdurdu. Paraşütçünün dışarı çıkmasının ardından tekrar başlayan maçı Yeni Diyarbakır Spor 3- 0 kazandı.

Hakkari Zap Spor'un Teknik Direktörü Mecit Tekin, maç sonrası yaptığı sert açıklamlar yaptı, takıma sahip çıkmadığını iddia ettiği Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu istifaya çağırdı. Teknik Direktör Tekin, "Mağlubiyetin sebebi ne benim ne de futbolcularım. Bize sahip çıkmayan vali ve belediye başkanıdır. Buradaki bir takıma gençlere sahip çıkmıyorlarsa istifa edip gitsinler" dedi.

Bu arara maç sonrası saha dışında bekleyen bazı çocukların polise taş atması sonrası kısa süreli olaylar yaşandı. Polis kendisine taş atan çocukları müdanaleyle dağıttı.