20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cemaat'in altın çocuklarının Güneydoğu'da ne işi var?

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Cemaat'in altın çocukları denilen bazı isimlerin Güneydoğu'da ve Doğu'da barış sürecine karşı çalıştıklarını iddia etti.

stargazete.com-özel7 Nisan 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cemaat'in altın çocuklarının Güneydoğu'da ne işi var?
A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programında yasadışı dinlemeler ve paralel yapının çözüm sürecindeki tuhaf tavrı değerlendirildi.

Sevilay Yükselir, çözüm süreci ilerledikçe yeniden, özerklik tartışmalarının gündeme getirilmeye çalışıldığını söyledi, bunun arkasında da paralel yapının olduğunu düşündüğünü belirtti.

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek ise, bazı isimler vererek "Cemaat'in altın çocuklarının Güneydoğu'da ne işi var" dedi.

Şimşek şöyle konuştu:

"CEMAAT'İN ALTIN ÇOCUKLARI"NIN ORADA NE İŞİ VAR?

Cemaat'in altın çocukları dediğimiz bazı isimler sayacağım.

Tufan Ergüder. Bu emniyet müdürü en son Hakkari'deydi. Mutlu Ekizoğlu en son Siirt'teydi. Recep Güven en son Diyarbakır'daydı. Serdar Bayraktutan terör şube müdürü Van'daydı. Ahmet Pek Iğdır'daydı.

Bu kişilerin hepsinin Güneydoğu'da olması bende bir kuşku yaratıyor. Neden? Cemaat 2010'dan beri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde. Bu "altın çocuklar", emniyet müdürleri büyük şehirlerde görevlendirilemez mi? Niçin bu isimler oralarda? Stratejik yerlerde?

BARIŞ SÜRECİNE KARŞI ÇALIŞIYORLAR

Orada olmalarının bir sebebi var. Cemaat barış sürecine yönelik çalışmalarını 2010'dan beri oralarda makro şekilde her tarafta yapıyor.

Şimşek'in bu sözleri üzerine Sevilay Yükselir Fidel Okan'ın konuyla ilgili yazdığı yazının bir bölümünü okudu:

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki BDP ve PKK'nın özerklik ilan edeceği yönünde istihbarat raporları hazırlamakta ve üst komutanlığı teyakkuza geçirmeye çalışmaktadır.

Diğer taraftan, ordu içindeki Alevi ve ulusalcı yapı ile irtibata geçerek "özerklik ilanına sessiz mi kalınacak" şeklinde alt yapı oluşturulmaktadır.



***



***