19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Fenerbahçeli Burak Yıldırım bıçaklanarak öldürüldü

Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle biten derbinin ardından kan donduran bir olay yaşandı.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçeli Burak Yıldırım bıçaklanarak öldürüldü
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçının ardından bir Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım (19) bıçaklanarak öldürüldü.

İstanbul'da Edirnekapı Metrobüs istasyonunda yaşanan olayda sarı-lacivertli bir taraftarın Galatasaraylı taraftarların saldırısına uğrayıp öldürüldüğü ifade edildi.

-Fenerbahçe Kulübü, başsağlığı mesajı yayımladı-

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray derbisi sonrası evine giderken bıçaklanarak öldürülen sarı-lacivertli taraftar Burak Yıldırım için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, yaşanan bu olayın ısrarla takipçisi olunacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Taraftarımız Burak Yıldırım'ın, Fenerbahçe-Galatasaray lig maçı sonrası evine giderken, Edirnekapı Metrobüs Durağı'nda, bir grup tarafından hunharca katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Terörün renginin olamayacağı gerçeğiyle birlikte, bu vahim olayın dikkatle ve ısrarla takipçisi olacağımızı bildirir, Burak Yıldırım'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz."



Genç Fenerbahçeliler adlı taraftar grubu yaptığı açıklamada; Edirnekapı metrobüs durağında Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın Galatasaraylı taraftarlar tarafından bıçaklandığını ve olay sonrasında sarı-lacivertli taraftarın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada "Kardeşimize Allah'tan rahmet diler, Burak kardeşimizin ailesine ve sevenlerine sabır; tüm camiamıza ve üyelerimize başsağlığı diliyoruz" denildi.



-UltrAslan, başsağlığı mesajı yayımladı-

Galatasaray'ın taraftar grubu UltrAslan, dün oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım için başsağlığı mesajı yayımladı.

Taraftar grubunun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Dün akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray müsabakası sonrasında yaşanan bazı istenmeyen olaylarda Fenerbahçeli olduğunu öğrendiğimiz 19 yaşındaki Burak Yıldırım'ın vefat haberini üzüntüyle almış bulunuyoruz. Söz konusu olayda hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor ve futbolumuzu terörize ederek sokak terörü yaratanları esefle lanetliyoruz. Acınızı paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

-Suat Kılıç: Burak Yıldırım katledildi-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün akşam derbi karşılaşması sonucunda bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım'ın katledildiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün akşam oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbi karşılaşmasının sonunda Edirnekapı metrobüs durağı Mehmet Akif Ersoy Köprüsü çıkışında bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım için resmi twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Kılıç, Burak Yıldırım'ın katledildiğini faillerin ise en kısa zamanda bulunacağını belirtti.

Bakan Suat Kılıç, attığı twette, "Burak Yıldırım'a Allah'tan rahmet, ailesine, Fenerbahçe camiasına sabır dilerim. Polis, failleri kısa sürede bulacaktır. Burak katledildi. Büyük acı ve polis teyakkuzda. Katil veya katilleri kısa sürede bulunacaktır. Yargıda gereğini yapacaktır. Renkler yaşama heyecan katsın diye var. Yapılan açıklamalar, yorumlar önemli. Akl-ı selîm sahipleri nifak tohumu ekmemeli. Unutulmamalı ki 'Bir insanın ölümü, bütün insanlığın ölümüdür.' Bu bilinci yaşamak ve yaşatmak herkesin ortak sorumluluğudur." ifadeleri kullandı.

-"Çarşı"dan başsağlığı mesajı-

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı derbi sonrası bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım için başsağlığı mesajı yayınladı. Siyah-beyazlı taraftarların oluşturduğu internet sitesinde, "Uğrunda cana kıyılan bir "futbol" istemiyoruz. Başımız sağolsun" ifadeleri kullanıldı.