2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Ahmet Kekeç: Twitter çok saygısız bir şirket

24 TV'de Politik Eksen programında konuşan Ahmet Kekeç Twitter için 'çok saygısız bir şirket' dedi.

stargazete.com-özel18 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ahmet Kekeç: Twitter çok saygısız bir şirket
24 TV'de Zeynep Türkoğlu'nun sunduğu Politik Eksen programında Ahmet Kekeç ve Kurtuluş Tayiz gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AHMET KEKEÇ: TWİTTER ÇOK SAYGISIZ BİR ŞİRKET

Twitter'ın Türkiye'deki mahkeme kararlarını ciddiye almamasıyla ilgili konuşan Ahmet Kekeç, Twitter için "çok saygısız bir şirket, çok" dedi.

Twitter'ın Avrupa ülkelerinde bu konuda hassas davrandığını, özellikle bazı ülkelerin vatandaşlarının Twitter için çok değerli olduğunu ancak, Türkiye gibi ülkelere gelince bu tavrın değiştiğini hatırlatan Kekeç, bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin de ciddi bir imtihan verdiğini söyledi.

ÖZEL ŞİRKETİN ÇIKARLARINI GÖZETİYOR

Kekeç, Anayasa Mahkemesi'nin; gerçek insanların haklarını gözetmekten ziyade, yabancı özel bir şirketin ekonomik çıkarlarını gözettiği yönünde bir görüntü çizdiğini vurguladı.

Ahmet Kekeç konuyla ilgili şöyle konuştu:

Anayasa Mahkemesi hak ihlalini ortadan kaldırmak istiyorsa, burada bir muhatap var. Gerçek bir muhatap var. Bu muhatapın ismi Twitter.

Adresi belli, patronajı belli, hangi ülkelerde faaliyet gösterdiği belli. Üstelik firma, bu şirket son derece saygısız bir şirket. Çok saygısız.

Her ülkenin yasalarına uyuyor. Diyelim ki, Almanya'da, Fransa'da antisemitizm anlamına gelebilecek bütün yazışmalara karşı koruyucu mekanizmaları devreye sokuyor. Çünkü oradaki insanların hayatı çok değerli Twitter'a göre. Böyle sınıfçı bir bakış da var.



Ama Türkiye'ye ya da diyelim ki Afrika gibi sair ülkelere gelince farklı bir davranış şekli ortaya çıkarıyor. Bulunduğu ülkenin yasalarına uymuyor, ofis bulundurmuyor, vergi vermiyor.

KURTULUŞ TAYİZ: TWITTER TÜRKİYE'YE ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ MUAMELESİ YAPIYOR

Kurtuluş Tayiz ise Twitter'ın Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yaptığını ve muhalefetin de buna alkış tuttuğunu söyledi.

İfade özgürlüğünü alsaydı, tamam, ben de alkışlayacaktım. Ama burada başka bir şey var. "Orada ifade özgürlüğü" dedikleri şeyin benim cehennemim olduğunu, birçok insanın hayatının karardığını görüyoruz.

Başbakan diyor ki, "sen madem ifade özgürlüğünü koruma altına aldın, kişi hak ve özgürlüğü maduriyetini giderin".

PROGRAMIN TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:



***



***