27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İşte MHP'li İhsan Barutçu'ya yapılan kumpasın belgesi

STAR’ın haberini gün boyu ‘Şamar gibi yalanlama’ başlığı ile yalanlatmaya çalışan paralel medyaya büyük şok. Belgeler, MHP’li Barutçu’nun, özel hayat görüntülerinin servis edilmesinden iki ay önce dinlendiğini gözler önüne seriyor.

stargazete.com-özel21 Şubat 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İşte MHP'li İhsan Barutçu'ya yapılan kumpasın belgesi
KASET KUMPASININ ARKASINDAKİ ÖRGÜTÜ ORTAYA ÇIKARAN STAR ŞOK BELGELERE ULAŞTI

STAR’ın “Kaset kumpası böyle kuruldu” manşeti gündeme bomba gibi düştü. Haber parelel medyada da büyük paniğe yol açtı. Zaman gazetesi haberi, “STAR’a şamar gibi yalanlama” başlığı ile internet sitesinden günboyu yalanlatmaya çalıştı. Paralel medya ilk şoku, kaset mağduru MHP’li İhsan Barutçu’nun  Hürriyet’e yaptığı “Cemaat’in mensupları bu yapının içine girebilir” açıklamasını teyit etmesiyle yaşadı.

Açık açık her şey yazıyor

Paralel medyaya ikinci tokat ise STAR’ın ulaştığı belgelerle geldi. Dönemin İstanbul Başsavcısı Mustafa Çavuşoğlu imzalı ‘soruşturma talimatı’, Barutçu’nun özel hayat görüntülerinin internete servis edilmesinden iki ay önce dinlendiğini belgeliyor. 2010/1146 nolu soruşturma talimatında Barutçu’nun kimlik bilgileri, adresi açık açık yer alıyor.

Kasetten önce 2 ay dinlediler

Savcı Mustafa Çavuşoğlu imzalı ‘dinleme kararı’nın altında ise 20.03.2011 tarihi yer alıyor. STAR dün, Barutçu’nun 29 Mart-14 Haziran tarihleri arasında dinlendiğini yazmıştı. Soruşturma kararı Savcı Çavuşoğlu’nun imzasını taşırken, soruşturmayı yürüten savcının ise Ekrem Beyaztaş olduğu ortaya çıktı.

DOSYANIN YÜRÜTMESİYLE GÖREVLİ SAVCI BEYAZTAŞ

STAR’IN dünkü “Kaset kumpası böyle kuruldu” başlıklı haberinde, ismi geçen Savcı Ekrem Beyaztaş, haberde olmayan şeyleri yalanladı. Haberimizde Beyaztaş için “TMK Savcısı” nitelemesi yapılmamasına rağmen Savcı Beyaztaş, “Haber yalan ben o dönemde TMK savcısı değildim” açıklaması yaptı. O tarihte Şişli savcısı olarak çalıştığını kaydeden Beyaztaş, ne o zaman ne de TMK döneminde Barutçu ile ilgili herhangi bir soruşturması olmadığını, hakkında da hiçbir işlem yapmadığını söyledi. Ancak, Beyaztaş’ın, dinleme kararını alan savcı değil, dosyanın yürütmesi ile görevli savcı olduğu ortaya çıktı.

İşte o belgeler:

DİNLEME KARARINI ALDIRAN SAVCININ İMZASI VE MÜHRÜ




SAVCININ SORUŞTURMA TALİMATI



MHP’Lİ BARUTÇU’NUN SORUŞTURMA EVRAKINDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ



***

STAR'ın konuyla ilgili dünkü haberi



***