8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Gülen medyasının STAR’ı ‘yalanlama’ çabası boşa çıktı

MHP’ye kaset komplosundaki paralel izleri ortaya çıkardık. Gülen medyası, kaset mağduru Barutçu’ya yalanlatmaya çalıştı. Barutçu’ya “pararel” dediniz mi diye soruldu. Ancak haberimizde Barutçu’nun böyle bir cümlesi yoktu.

STAR22 Şubat 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gülen medyasının STAR’ı ‘yalanlama’ çabası boşa çıktı

2011 seçimleri öncesi 10 MHP yöneticisine yönelik kaset kumpasını kuranların izlerine STAR’ın ulaşması Gülen cemaati medyasını rahatsız etti. “Kaset kumpası böyle kuruldu” manşetimiz gündeme bomba gibi düştükten sonra, kaset kurbanı İhsan Barutçu’nun STAR’ı yalanladığını iddia eden paralel medya yine çarpıtma yolunu seçti. Ancak bu çaba bizzat Barutçu tarafından boşa çıkarıldı.

Hürriyet’e verdiği demeç

İhsan Barutçu’nun kaset komplosu piyasaya çıkmadan önce paralel savcılar tarafından yasadışı olarak dinlendiği, dinleme sona ermesine rağmen kendisine yasal zorunluluk olmasına rağmen “Sizi dinledik” bildirimi yapılmadığı ortaya çıktı. STAR da haberi verirken, Barutçu’nun 14 Aralık 2013 günü Hürriyet gazetesine verdiği demeçteki sözlerini de  kullandı.

Barutçu ‘Paralel’ dedi demedik

Haberde Barutçu’nun Hürriyet’teki sözleri, “Sorumluluk cephesinde bulunan kurumların, içlerine belli odaklarla, inanç mensuplarının, bir tarikatın, cemaatin mensuplarının da sirayet etmiş olabileceğine dikkat çeken” sözlerini (daha önce yaptığı açıklamada) ibaresiyle alıntılandı. Bu haberimiz üzerine Gülen medyası, İhsan Barutçu’ya STAR’ı yalanlatmaya çalıştı. Barutçu’nun Meclis’te sorular üzerine “Ben paralel devleti de kullanmadım, cemaati de kullanmadım” sözleriyle haberimizi yalanladığı iddia edildi. Ancak haberimizde Barutçu’nun ağzından böyle bir iddia yer almadı.

Barutçu STAR’a konuştu

Meclis’teki açıklamasının ardından tekrar görüştüğümüz İstanbul bağımsız Milletvekili Barutçu’ya “Daha önce Hürriyete vermiş olduğunuz bir beyanatta Cemaat ifadesini kullanmışsınız. Haberimizde de bu ifadeleri daha önce kullandığınız belirtilerek verilmiş ve bu yeniymiş gibi de sunulmamış haberde, bunda bir sorun var mı?” diye sorduk. Barutçu, Hürriyet’teki sözlerini aynen tekrarladı. Muhabirimizin “Peki önceki gün size sorduğumuz sorularda her hangi ve bir sıkıntı var mı” sorusuna ise Barutçu, “Yok... zaten benim de şaşırdığım taraf bu!” cevabını verdi.





***



***