26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının kritik anı

Adrian 40 metreden topu kaleye gönderdi. Egemen çizgiden kafayla çıkardı. Bordo-Mavililer “Gol” derken hakem Yıldırım ‘Devam’ dedi. Lig TV pierosunda topun çizgiyi tamamen geçtiği görüldü. Fener’in ilk golü öncesi Kuyt’ın da yine 11 santim ofsayt olduğunu piero tespit etti.

STARGAZETE.COM17 Şubat 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Trabzonspor - Fenerbahçe maçının kritik anı
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 8. dakikasında ilginç anlar yaşandı.

Trabzonspor atağında, Fenerbahçe savunması arkasına atılan topta topa Volkan ve Janko beraber hareketlendi. Volkan'ın bu pozisyonda kısa düşen topu Adrian'da kaldı.

Adrian topu yaklaşık 40 metre mesafeden kaleye yönlendirdi Egemen topu çizgiden son anda çeviren isim oldu. Trabzonsporlu oyuncuların ve taraftarların itirazlarına rağmen maçın hakemi Bülent Yıldırım, yardımcısından da onayını alarak topun çizgiyi tamamen geçmediğini işaret ederek oyunu devam ettirdi.

Yardımcı, ‘Göremedim’ dedi

Hakem Bülent Yıldırım, “Devam” kararı verirken yardımcı hakem Asım Yusuf Öz de Yıldırım’a kulaklıktan “Pozisyonu göremedim hocam” dedi. Pozisyonu pierodan (gol çizgisi teknolojisi) incelemeye alan Lig TV de topun gol çizgisini tamamen geçtiğini ortaya çıkardı. Yorumcu Marcus Merk ise “Yardımcı hakem korner çizgisine 2 metre uzakta kalmış. Pozisyonu görmesi mümkün değil. Bana göre topun yüzde 80’i çizgiyi geçmiş, yüzde 20’si ise çizgiyi geçmedi” dedi.

Hakem yorumcuları: Gol değil

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz, “Topun tamamı çizgiyi geçmediği için gol kararı verilmez”; Erman Toroğlu, “Gol kararı verilmesi için topun tamamının, çizgiyi içeri doğru terk etmesi lazım”; eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, “Gol değil, topun tamamı çizgiyi geçmedi”; eski hakem Serdar Tatlı da “Gol değil, topun çizgiyi geçmesi lazım” dediler. Bu arada Lig TV pierosu, 11’de Kuyt’ın hazırladığı gol öncesi Hollandalı starın topu alırken 11 cm ofsaytta oduğunu belirledi.