8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Arınç'tan dershane konusunda hadisli örnek

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, dershaneler konusunda bazı basın kuruluşların tavrına bir hadisle karşılık verdi...

stargazete.com2 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Arınç'tan dershane konusunda hadisli örnek
Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershaneler konusunda, tartışmanın üslubuyla ilgili olarak çarpıcı bir hadis-i şerif okudu.

İŞTE ARINÇ'IN O SÖZLERİ VE O HADİS-İ ŞERİF


Ben bir Hadis-i Şerif'e çok önem veririm. 'Yakında büyük fitneler olacak, o fitnelerde ayakta duranlar yürüyenlerden, oturanlar da ayakta duranlardan daha hayırlıdır.'

Hükümet sözcüsü olarak bunu yapmamış olayım. Bu benim Bülent Arınç olarak duyduğum ızdırabın sonucudur. Fitneyi büyütmeden ne doğruysa onu yapacaksınız. Bu sözüm kime. Önce kendimize kabul edelim ama her gün hükümeti hedef tahtasına oturtarak güzel insanların arasını açmaya çalışanlara buradan istirham ediyorum, fitnenin aleti olmayalım, ne siz ne de biz. Bu ateşin söndürülmesi için herkes elindeki bir bardak suyu döküversin.

Şu andaki yayınları ben okumakta dinlemekte zorlanıyorum. 10 yıl önceki dosyaları açmanın, daha heybemizi açmadık, deve yükü heybemiz var demenin fitneyi büyütmekten başka sonucu yoktur. Ocak'ta yasayı çıkartıyoruz ve dönüşüm için de gerekli süreyi veriyoruz.



***



***



***