29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Neşet Ertaş'a öldüğü gün BÜYÜK AYIP!

Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Neşet Ertaş'ın cenaze merasimiyle ilgili yaşanan tartışma büyük ustanın hatırasına yakışmadı. Tüm toplumun severek dinlediği, türküleriyle büyüdüğü, ayrımcılığa her zaman karşı duran büyük ozanın öldüğü gün böylesi bir polemiğe (CENAZE CAMİDEN Mİ CEMEVİNDEN Mİ KALKSIN) malzeme edilmesi üzüntü yarattı..

25 Eylül 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Neşet Ertaş'a öldüğü gün BÜYÜK AYIP!
Hastane bahçesinde, Neşet Ertaş'ın cenaze töreniyle ilgili gerginlik yaşandı. Ertaş'ın Kırşehir'den gelen akrabalarının beklediği kafeteryaya gelen Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Başkanı Engin Gündük, herkesin kendisini dinlemesini isteyerek, "74 yıldır Alevi- Bektaşi kimliğiyle bilinen Neşet Ertaş, ölümünde zorla sünnileştirilmeye çalışılıyor. Cenazesi camide yapılmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyelim" dedi. Ertaş'ın yakınlarından bazıları ise Gündük'e tepki gösterdi.



"Camiye gidecek" diyen yakınları ile Engin Gündük arasında kısa süreli gerginlik çıktı, itişmeler oldu. Araya giren vatandaşlar da "Siyasete alet etmeyin. Camiye de gitsin, cemevine de. O bütün bir halkın sanatçısı" dedi. Cenazenin yarın sabah doğrudan Kırşehir'e götürüleceği belirtilirken, öncesinde İzmir'de bir tören yapılması da bekleniyor.

AİLESİ RESMİ TÖREN İSTEMİYOR

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın cenazesi, yarın sabaha karşı saat 04.00'de Karşıyaka'da bulunan hastaneden alınacak ve sabah saat 07.30'daki uçakla ve ailesinden oluşan 14 kişilik kafile ile önce Ankara'ya götürülecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere devlet erkanının ve sevenlerinin karşılama yapacağı ozan için çocukları Döne ve Hüseyin Ertaş resmi tören istemezken sanatçının cenazesi, Ankara'dan karayoluyla memleketi Kırşehir'e götürülecek. İkindi namazının ardından Ahi Evran Camii'nden klınacak cenaze namazının ardından da ünlü ozanın cenazesi Bağbaşı'ndaki merkez mezarlıkta babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilecek.

Ertaş'ın dünürü ve yeğeni Metin Taplak, bunun dışında başka bir gelişme olmayacağını belirtti.